30.10.2000

RapSpot @ Aarhus Took It 2000

atmosphere.jpgFor hvad der synes at være umindelige tider siden løb det første Aarhus Took It af stabelen. Dengang arrangedes festivalen af Kroner & Ører i samarbejde med C-Style & FMDEE, og ingen vidste at den første efterhånden skulle gå blive til en vaskeægte Hiphop tradition.
Der er fyldige rapporter fra koncerterne med bl.a. Atmosphere featuring Eyedea & DJ Abilities, Phaderheadz samt Virginias egen Mad Skillz. Dengang var RapSpot kun repræsenteret af yours truly, dog med assistance fra den navnkundige Jokke I’et lørdag aften. Læs videre her om arrangementet Torsdag, Fredag, Lørdag.

Her kan du også læse, hvordan en purung Rapspot rapporter indledte sin første liverapportage:

Aarhus Took It – og I får det ikke tilbage!

Der skal kigges langt efter så store begivenheder i dansk hip-hop, som den vi lige har oplevet i Århus. Om den var helt på niveau med den sagnomspundne LL Cool J/Public Enemy koncert fra Saga i København, eller Subkult til kulturby96 må være op til eftertiden, men de fleste jeg har snakket med er enige om “Aarhus Took It” er det vildeste der er sket i mad laaang tid.

Rygterne om “Aarhus Took It” ramte allerede medierne i foråret, da Ghetto Svend, Kong Winther, C-Style og FMDEE fra henholdsvis Kroner & Ører og Painterz sammen offentliggjorde at hip-hoppen ville tage teten til Århus Festuge fra torsdag til lørdag, mens DJ Static scratchede de andre arrangementer ud af Rådhuset.

I løbet af sommeren er programmet, der talte det bedste af Nordeuropas hip-hop artilleri, samt et par store kanoner fra USA, blevet diskuteret, debatteret og kritiseret heftigt fra flere fronter. Især mente mange at de amerikanske navne var set før, og at man burde forny sig. Men så faldt bomben, og da røgen lettede havde pyromanerne og alkoholikerne forladt slagmarken. Den femstjernede generel Shabaam Sadeeq var et øjeblik inde i varmen som afløser, men kort før starten på “Aarhus Took It”, erklærede Virginias Mad Skills og Atmosphere fra Minnesota sig kampklar, hvad der skulle vise sig at blive en af de bedste nyheder Århus nogen sinde har lagt smil til.

Netværket mellem de danske hip-hoppere summede i dagene før starten, og folk blev indkvarteret på sleep-ins eller hos homeboys, mens de varmede op til kick-off. Dagene var bygget således op at Voxhall-koncertsalen var omdannet til workshop om dagen, mens “upcoming navne” skulle spille i et intermistisk øltelt på pladsen foran. Om aftenen blev værkstedet fjernet, så de større navne fra ind- og udland kunne fyre op for musikken i Voxhall, der efter min mening har Århus’ bedste scene- og gulvareal.

Læs videre her om arrangementet Torsdag, Fredag, Lørdag.

Skrevet af ptas 30.10.2000 arkiveret under FestivalSpot |