22.05.2005

Lord Finesse på Vega 19/5: Return of The Funky Man

lord1small.jpgOH YEAH!!! Selvfølgelig skulle drengene ind og se The Funky ManD.I.T.C.-rapperen som LAMMEtævede første halvdel af halvfemserne med punchlines og puttede Big L på – Lord Finesse. Vi måtte se giraffen og høre hvad den havde at sige. (NB. Klik på billederne for et større format!)

Men jeg ved ikke om der var 24-timers pornokavalkade på Københavneren eller hele byen lå i sengen med sjollervirus, der var i hvert fald ikke dukket mange op. Vi skal være heldige hvis vi kan få det til mere end 70. Det kan selvfølgelig hænge sammen med, at manden lige har været her for 5 måneder siden. Nå fuck it, så er der mere plads til os andre i baren.

joesmall.jpgJoe True havde den utaknemmelige opgave at få vores intime fest sat i gang – og det tog han heldigvis i stiv raparm. Han bustede ufortrødent sit lir og det lød godt – man må sige at manden stepper op, selvom de lidt ældre ting i hans repertoire er noget fesne og måske skulle tilskrives fortiden fra nu af! Nå men…, som Einar ville have sagt, videre i teksten. Vi skulle en tur til REAL HIP-HOP-VILLE og grave lidt i pladekasserne fra en tid der for længst er forsvunden. Det var dengang halvlitersbongen var centrum for enhver fest, og der blev bustet freestyles fra morgen til aften i de små landsbyer i sjokoladeland.

Giraffen luntede stille og roligt ind på scenen – og man kan ikke ligefrem sige den havde verdens længste hals. Den havde faktisk ikke rigtigt nogen hals overhovedet – den var mere sådan en slags prop med en prop til ovenpå. lord3small.jpgMen det er måske derfor hans stemme lyder så FUCKING COOL, at han kan sige det simpleste shit og stadig få dig til at lægge en dej der tager din pik ud. ”THINK YOU´RE NICE BOY? YOU BETTER BE! YOU KNOW MY PEDIGREE – I´M ON THE RISE LIKE AFROS IN THE SEVENTIES!!!” The Funky Man levede op til sin titel. Hans flow sad hvor det skulle og han lod sig ikke kue af det sølle fremmøde. Der var sgu ikke noget Lord Finished dér!. Alle så ud til at chille godt igennem, hvilket plejer at være et dårligt tegn ved shows, men det virkede fresh nok fordi musikken lægger op til det. Folk fik deres headnod på og var ellers rimeligt afslappede, men manden var jo selv ude om det: ”I KEEP YOU MOVING…BUT ALSO LISTENING!” lord2small.jpgOg det gjorde vi så, og blev mere og mere interesserede jo længere vi kom op i halvfemserne. ”HIP TO THE GAME” gik rent ind og blev fuldt op af ”DAY ONE” og ”NO GIMMICKS” – som han rappede acapella , JAJAJAJAJA!!! DOPEFRESH. Dj Boogie Blind (X-ecutioners), som var afløser for Roc Raida, lavede et sæt som rykkede alle rundt ved barderne. Specielt hans crab moves var intet mindre end GODDAMN BITCHIN´!!! Finesse-drengen var også hurtigt inde og juggle lidt, hvilket er et meget godt billede på den cool stemning der var. Lortet svingede, men så blev proppen forpustet, hvilket gjorde ham en smule utight. lordsmall.jpg

Men han spillede også en time, ene mand på mikrofonen. ”I WRECK NIGGAS – COLLECT FIGURES – I´M LIKE ARETHA FRANKLIN, ALL I WANT IS SOME RESPECT, NIGGA!!! Tak for sangen!

Ord af DR. PANTON (Rent Mel)
//Fotos af PRIKKEN

Skrevet af Gæsteskribent 22.05.2005 arkiveret under LiveSpot |