06.07.2006

Roskilde 2K6: Per Vers & Ole Omkvæd @ Spoken Word – Fjollet, Fucked up, men fedt…

projector3.jpgPer Vers & Ole Omkvæd havde fået til opgave at underholde på Spoken Word scenen en lille times tid. En opgave som de to skulle vise sig at løse på lettere alternativ vis, end hvad man normalt vil forvente af en rapoptræden – pladespilleren var blevet erstattet af overhead-projektor og ordbog.

Dette medførte, at alle ”numre” blev rappet a cappella. Per V & Ole D, dansk raps svar på Batman & Robin, startede godt ud med en underholdende intro, hvor de supplerede hinanden i bedste tag team stil. Dette, og at Spoken Word scenen er meget lille, var med til at vinde de mange fremmødte.

perv-1.jpgAllerede fra start blev man som publikum gjort opmærksom på, at showet ville indeholde en masse ordspil i form af sjove metaforer og bogstavrim – hvad kunne man ellers forvente af Per & Ole på Spoken Word scenen?
Mange af de ideer de to rapper kom med fungerede ganske godt, og flere linjer sørgede for, at de bevarede lytterens interesse, som fx. Per på digtet/nummeret ”Om Sommeren”, ”… nu er jeg bare en alfons, sidder i skyggen og flasher nosser på et halvt ton!”.

Vanen tro benyttede de to poeter muligheden til at score lidt billige point blandt publikum, ved at svine et let offer til, nemlig den siddende regering. Især Ole skabte jubel blandt crowden ved at rappe ”Vores regering fungerer ik’, Pia får for lidt negerpik!” og ”Hr. Statsminister, du har munden fuld af møg… og går i dametøj!”.
Halvt inde i showet begyndte filmen dog at knække, da ordjonglørerne begyndte på deres selvopfundende leg døbt – Dansk Sproghævn. Legen bestod i en fortælling, der var fuld af ordspil og bogstavrim, samt ordpar fra ordbogen, eksempelvis; amoralsk amorbue, anspændt anstalt og colibakterie collage. Meget finurligt i starten, men efter kort tid blev det mildt sagt kedeligt og det hjalp ikke, at den lille leg varede over 5 minutter. Netop i denne situation virkede det som om, at Batman & Robin forvandlede sig mere til Knold & Tot.pervogoledslurp.jpg De to ordkløvere kom dog tilbage i kampen og genvandt publikum og energien i showet med deres sang, om hvor svært det er at være hvid, når man gerne ville være sort – ”Det er skosvært når man godt vil være sort… det’ ner’n!”.

Hele showet startede langsomt ud og mindede om en digtoplæsning, for at slutte af med en masse energi og mere minde om en hiphop koncert. De to ordekvilibrister endte med at efterlade størstedelen af det fremmødte publikum meget begejstret, og det blev ikke mindre imponeret af, at Per & Ole sluttede af med et hurtigt rappende diss til en særlig Hr. Bush.pervogoleigenhej.jpg Showet havde klart mere poesi i sig end hiphop, ganske logisk taget i betragtning, at det foregik på Spoken Word scenen. Ydermere bar det præg af, at Per & Ole kunne deres ABC og havde læst Halfdan Rasmussen, frem for at have hørt deres ”Criminal Minded” og KRS-ONE.
De 45 minutter showet varede var passende og sikrede de to ordnanister, at de ikke tabte publikum eller dette begyndte at kede sig, hvis man lige ser bort fra deres Dansk Sproghævn leg, der medførte at enkelte udvandrede. Hele ”koncerten” kan bedst beskrives med Per Vers’ egne ord – fjollet, fucked up, men fedt.

4 ud af 6 spots
4 RapSpot Spots

Skrevet af: Johnny Lund
Fotos af: Ann Noyd

Skrevet af Johnny Lund 06.07.2006 arkiveret under LiveSpot |