22.02.2007

Mad Mail 1 – Ataf & Lepidopterologerne

atafthumb.jpgCrackSpot lancerer hermed en lille føljeton af gale skriverier under titlen ‘Mad Mails’. I fordækt undercover af falske hotmailadresser og opdigtede MySpace-profiler har vi narret flinke hiphopkunstnere, eller deres managers, til at tro, at de fik (mildest talt) besynderlige henvendelser.

Hver Mad Mail er eksklusivt illustreret af den grafiske troldmand Kaos og hvis du ved hvad der er bedst for dig selv så tjekker du hans hårde website ud her: www.worldofkaos.com

Konceptet for føljetonen står i dyb gæld til legendariske Ditlev H. Møller som var alias for Uffe Stenstrop fra Stenstrop & Partners (P3) og, hvis man er til den slags, anbefaler jeg at tjekke op for bogen ‘Jeg skriver til jer fordi’ fra 2000 (forlaget Haase).

De 10 der udgør denne føljeton, som bringer konceptet ind i dansk hiphop, får hver og en, et big up! her fra for at besidde nok overskud og humor til både at svare tilbage (nogle gange på direkte uforskammetheder) OG tillade at vi offentliggør korrespondancen. I er med til at fastholde jordforbindelsen i dansk hiphop og det er fedt at vide, at også de bedste kan tåle at blive taget pis på. Respekt!

Med venlig hilsen Ann Noyd aka Torben Vesthøj Rasmussen aka Stefanie Schultz-Andersen aka Dajen Stojanovic.

.

Den altid freshe rapper Ataf Khawaja aka “Den Sorte Slyngel” brød for alvor igennem til mainstream i 2004, ikke mindst takket være hitsinglen ‘Sommerfugl’. Det betød at han fik en bred fanskare. Men præcist HVOR bred, har de nok studset over, oppe på hans pladeselskab Art People da vi sendte dem en lidt usædvanlig booking-request.

“Kære Hr. Ataf Khawaja,
Jeg skriver til Dem som medlem af Lepidopterologisk Forening der blev stiftet i 1941 og i dag har over 400 medlemmer, bl.a. en del i udlandet. Foreningens mål er, at udbrede kendskabet til de danske sommerfugle, noget som er alle vore medlemmers varmeste hjertesag.
Jeg spidsede naturligvis øren da Deres musiknummer ‘Sommerfugl’ blev spillet i radioen tilbage i 2004, og jeg, der ellers ikke kunne fordrage ”nymodens” musik, kastede mig ud i at indkøbe mit livs første rockplade nemlig Deres ‘Paraderne Nede’.
Med mine 76 somre hersker der ringe tvivl om at jeg tilhører det ældste segment af Deres fans, men os grånende nisser kan altså ind imellem have en lille ”rullesten” i maven og heldigvis for det!
I anledning af jubilæet for mit medlemskab her i Lepidopterologisk Forening (som jeg d. 23. februar trofast har repræsenteret i 50 år) vil der blive arrangeret lidt festivitas i foreningens lokaler i København. Der bliver tale om et potpourri af sommerfugleorienterede indslag og det ville glæde mig meget om De ville ønske at optræde? Jeg vil endog gå så vidt som til at antyde at det grangiveligt vil give mig ”sommerfugle i maven”!
De vil naturligvis blive honoreret gavmildt for Deres besvær, og det vil blot være påkrævet at opføre et eneste nummer nemlig ‘Sommerfugl‘.
Det er ydermere mit ønske at Deres bidrag til vort program vil åbne øjnene for et eventuelt medlemskab af foreningen, hos yngre sommerfugleinteresserede. Vi udarbejder derfor en trykt oversigt over den pågældende aftens fremmarch, i slutningen af næste uge. I den forbindelse skal jeg forespørge præcis hvilken art af sommerfugl De omtaler på Deres nummer? – Gerne specificeret med den latinske betegnelse.

Skulle De have ønske om at besøge vor hjemmeside er adressen www.lepidoptera.dk. Jeg besvarer naturligvis også ethvert spørgsmål vedrørende arrangementet.

Med Venlig Hilsen:
Torben V. Rasmussen”

Kort efter modtager vi dette svar fra Atafs booking manager på Art People:

Kære Torben W Rasmussen,
Tak for din mail til Ataf Khawaja. Vi varetager alle foredrag og små optrædender for Ataf, derfor dette svar.
Opgaven lyder meget speciel, så det ville nok være en god idé, hvis du ringede til mig og forklarer lidt mere.

Venlig hilsen
Anna Thygesen,
Booking Manager
ArtPeople| PeopleGroup

Men vi kan jo ikke så godt ringe op, så hvordan kan vi lokke svarene ud, uden telefonisk kontakt? Vi kommer op med en herre usandsynlig forklaring, og ser hvor meget vi kan presse citronen:

Kære Frk. Anna Thygesen,
Tak for Deres venlige svar.
Jeg er desværre forhindret i at kontakte Dem telefonisk da jeg, grundet min alder, er udstyret med et høreapparat som frembringer en høj og vedvarende hyletone ved tæt kontakt med telefonrør. Jeg har derfor, i nu en årrække, foretrukket den skriftlige korrespondance der endvidere har den fordel at alt er klart og tydeligt. Der kan opstå så mange misforståelser via udokumenteret snak.
Til brug for jubilæets trykte program, der lige straks bliver lavet, skal jeg atter efterspørge hvilken sommerfugl Hr. Khawaja refererer til i sin sang, da der er opstået indbyrdes uenighed her i Lepidopterologisk Forening. Jeg er af den sikre overbevisning at det er tale om den Gråbåndede Bredpande også kaldet Erynnis Tages, hvorimod min kollega, Noe Agermand, er af den overbevisning at der er tale om Maniola Telmessia, som er mere almindelig i Tyrkiet, hvorfra kunstneren jo selv stammer.
Kan de eventuelt være os behjælpelig med at bilægge striden med et endeligt svar fra Hr. Khawaja selv?

Med venlig hilsen:
Torben V. Rasmussen

Men på ArtPeople må de være vant til lidt af hvert. Og der er jo heller ingen grund til at afskrive muligheden for at det hele ER sandt. Hjemmesidelinket er ægte og de nævnte sommerfuglearter hedder virkelig det på latin, som bliver påstået. Booking manageren ruller sikkert og vælger at tilpasse sit sprog til Hr. Rasmussens.Tjek hvor oldschool det sidste svar bliver formuleret. Man må hellere være forsigtig med de der aldrende fans der tror Ataf er en tyrkisk rockmusiker..

Kære Hr. Torben Vesthøj Rasmussen,

Tak for Deres mail.
Efter at have konfereret med adskillige personer, der mener at kende en del til Ataf Khawajas bevæggrunde udi valg af insekt i sangen ‘sommerfugl’, er jeg nogenlunde sikker på at kunne hjælpe Dem.
Herfra lyder det enstemmigt, at Ataf Khawaja slet ikke har tænkt på nogen specifik sommerfuglerace, snarere tværtimod. Sommerfuglen er simpelthen en
metafor for eller et begreb, der beskriver “noget meget smukt” – hvis De ellers kan følge mig.
Jeg håber hermed at have bilagt Jeres strid og kan erklære at ingen af Jer har vundet.

Ydermere kan jeg oplyse, at Ataf Khawaja ikke stammer fra Tyrkiet men derimod fra Pakistan.

De er selvfølgelig velkommen til at kontakte mig for yderligere oplysninger.

Anna Thygesen
Booking Manager
ArtPeople| PeopleGroup

ataf.jpg

Stor tak til Anna Thygesen for hendes tålmodighed, venlighed og tid. Og til jer andre: stay tuned for MAD MAIL 2. på trapperne!

Skrevet af Ann Noyd 22.02.2007 arkiveret under CrackSpot |