05.03.2007

Mad Mail 2 – Per V / Mrs. Doubtfire

pervthumb.jpgDenne gang går det ud over Danmarks freestyler numero uno og en af de mest bredt favnende rappere; Per Vers. Per arbejder hårdt og når vidt omkring, man kan aldrig vide sig sikker for om han ikke pludselig dukker op i aftenkaffen på en tv-reklame, eller flipper spoken words og telte på en festival. Men hvor meget kan man strække kulisserne for hans rap? Og ikke mindst.. hans garderobe?

Kan du huske ‘Mrs Doubtfire?’ Filmen hvor Robin Williams trak i kjole og paryk og spillede en oldsag af en barnepige, der prøvede at vinde sin ekskones; Miranda Hillards, hjerte ved at passe børn og hus til den store guldmedalje. Måske har du glemt den, men du kan få frisket din hukommelse op her: www.wikipedia/Mrs.Doubtfire så er det lidt nemmere at følge med i den Mad Mail vi sendte Per V:

.

“Hej Per V!
Mit navn er Torben og jeg skriver til dig fordi min højskole har planer om en teaterproduktion som du måske har lyst til at være med i her på Baaring Højskole, på Fyn, i juli 2007.
Jeg er selv elev på højskolen og mest involveret i teaterdelen. Det er blevet min opgave at foreslå gode profiler til at deltage som gæsteskuespillere og fordi jeg hører en masse dansk rap i min fritid er det klart at jeg også er fan af dig! Da din ‘Vers 1.0’ udkom, var jeg helt sikkert en af de første til at styrte ud og købe den, og mig og 2 venner opførte ‘Skattesmæk’ som et slags mimespil her på højskolen. Det var en kæmpe udfordring!
Min skole har besluttet at opføre et stykke skrevet over ‘Mrs. Doubtfire’ (fra 1993) og du kan måske huske filmen som dengang blev instrueret af Chris Columbus og havde Robin Williams i hovedrollen som Daniel Hillard / Mrs. Euphegenia Doubtfire?
Vi har besluttet at støve historien lidt af og opdatere den i form, så vi vil gerne have en rapper til den centrale rolle. Mit første bud og ønske var dig! Jeg synes du er skabt til rollen – og omvendt!

Der er tale om ca. 45 minutters teaterstykke hvor du nok skal være aktiv på scenen i de 30 minutter. Vi regner med at opføre stykket 2 gange ”live” og ellers filme det til dvd form. Vi regner også med at de nødvendige prøver kræver at du besøger os en 3 – 4 gange inden opførslen (du er selvfølgelig også meget velkommen til et lille ophold på vores højskole, det bliver måske en uge i alt?).
Det er klart, at vi ikke regner med at du vil gøre det gratis, selvom jeg tror at det kunne være en oplevelse i sig selv – vi er nemlig slet ikke så ”Baaring” som man skulle tro ud fra navnet. Sidste år havde vi f.eks. besøg af Nikolaj Lie Kaas og det lykkedes os at hejse hans undertøj op i flagstangen den sidste dag han var her :-)
Vi er så heldige at vi har nogle meget gode, trofaste sponsorer så økonomi er ikke noget problem. Hvor meget ville det koste at hyre dig?

Nu har jeg taget kontakt til dig direkte, uden først at gå til skoleledelsen, men det er fordi jeg er 110% sikker på at de vil bakke op om valget af dig som Daniel / Mrs Doubtfire. Jeg ville først sikre mig, at du ikke ville have noget problem med at rappe i denne rolle der jo kræver at du er i dametøj? Jeg ved nogle rappere er meget ømme omkring deres macho-image, men hvis der er nogen i dansk rap der IKKE er macho må det være dig, tænkte jeg!

Da vi skal tilrettelægge projektet økonomisk, i god tid inden opførslen, vil jeg sætte stor pris på hvis du gir mig et snarligt svar om du er interesseret.
Her er et links til vores skole så du kan se hvor det kommer til at foregå: http://www.baaringhoejskole.dk/

Med masser af friske hilsner Torben V. Rasmussen”

.

Per, der lige er blevet far, finder tid mellem bleskift og babygråd til at svare tilbage. Ja vel er det et mærkeligt booking-ønske, men igen – Clemens laver jo også teater.. og spillede han forresten ikke Snehvide for nylig?
Anyway, der ligger virkelig en højskole på Fyn der hedder “kedelig” på engelsk; og bleer er sgu ikke gratis!
Her er den kortfattede, men ikke helt afvisende mail vi modtag fra Per:

.

Hej Torben. Tak for mail.
Det lyder spændende, men der rejser sig en del spørgsmål.

Smider du et telefonnummer jeg må ringe på?

//per

.

AGAIN with the phone?! Har folk ingen tillid mere?! Jeg får sgu nok svært ved at lyde overbevisende som en højskoleboheme-dude i tyverne, så jeg må komme op med et undvigende svar:

.

“Hej Per,
Jeg har tidligere lavet aftaler med folk, over telefonen og det har kun ført til en række misforståelser, så det har jeg dårlige erfaringer med.
Jeg er tryggest ved at have alt på skrift og nu er det ikke for at virke paranoid, men som sagt har jeg haft nogle uheldige episoder med booking af kunstnere der pludselig mener at der var blevet aftalt andre ting. Så jeg tror at den her metode er bedst og sikrest for os begge. Spørg endelig løs!

Friske hilsner Torben V”

.

Okay, så først skriver den her Torben-fætter at Per er som skabt til rollen som en 60 årig barnepige og derefter at han er definitionen på anti-macho, men nu antyder han gudhjælpemig også at Black Power stjernen er upålidelig? Der er god grund til at Per nu bliver sur!!:

.

Selvfølgelig skal der laves en kontrakt?!?!?!?!

Du kan ikke bruge 3 A4 siders mailing med mine SPØRGSMÅL til noget juridisk bindende. Det tager nu engang længere tid at skrive end at tale sammen.

Så jo, det virker paranoidt.

Du eller jeg formulerer selvfølgelig en skriftlig aftale, hvis vi finder ud af det sammen.

Ring Tak!!

//per

.

Okay, det var “game over”. Per går med livrem og seler som man siger, hvilket vel trods alt er bedre end ternet nederdel og nylonstrømper. Vi fik ham ikke skruet helt ned i bedstemorsættet, men lidt mail-sus i skørtet blev det da til.
Fuck! Det kunne ellers være stort at få ham til at rappe publikum sønder og sammen, i D-skål. Og hvem ville bedst have udfyldt rollen som hans udkårne, Miranda Hillard? Ole D, eller Nappion? We will never know..
En kæmpe tak til Per for at være en af de fresheste hiphopberømtheder her hjemme og tillade at vi publicerer historien; besøg også hans freshe hjemmeside Per.tv og hold dig opdateret med hvad han kan finde på, som du kan se er det er ikke småting ;-)

.
Stay tuned for Mad Mail nr. 3! og læs 1éren om Ataf & Lepidopterologerne HER.
per v.jpg
Illustration af Kaos:www.worldofkaos.com

Skrevet af Ann Noyd 05.03.2007 arkiveret under CrackSpot |