13.03.2007

Mad Mail 3 – Pilfinger aka “Groping Finger”

pilfingerthumb.jpgMad Mail sneg sig også ind på producer og rapper Pilfingers inbox med en, som udgangspunkt, smigrende mail. Men i dilemmaet mellem at blive omtalt internationalt, og at blive det af en idiot, formåede Lasse Pilfinger alligevel at bibeholde en venlig og professionel tone længere end mange af os andre ville kunne. Peep hvordan citronen blev presset og tjek hvordan KAOS har forestillet sig det så ud.

Pilfinger surfer på en bølge af succes sammen med gloende hotte Johnson og sammen river de KODA dollars ind på hitlistebangers og har senest triumferet med en DMA award. Det kan derfor ikke undre nogen, at vil man lave en artikel om dansk rap, kommer man ikke uden om Pilfinger der som bekendt også slog sine baggy folder i Fuld Pensum sammen med ligeledes respekterede rapper Isbjerg.
Nu ER det jo stadig lille Danmark det her, så at få recognition i det store udland, f.eks i form af en omtale på et major site som Allhiphop.com er stadig en stor ære! Men liiidt irriterende hvis skribenten ikke er så skrap til engelsk..

.

“Hej Pilfinger
Mit navn er Torben Rasmussen og jeg har skrevet en artikel om dansk rap for Allhiphop.com der som du måske ved er et fedt internationalt website om hip-hop. (Der er et link lige her: http://www.allhiphop.com/ .)
Det er jeg naturligvis meget stolt over, og jeg kan med glæde oplyse at jeg bl.a. nævner dig, Isbjerg og Fuld Pensum, i forbindelse med en beskrivelse af de forskellige personer der tegner billedet af dansk hip-hop i dag.
Udlandet ved ikke meget om vores rapmusik, men det er mit indtryk at der er stor og voksende opmærksomhed omkring de skandinaviske kunstnere. Det er stort, at min artikel kommer til at tegne alle de her rappere og produceres ansigt, og navn, udadtil mod det internationale verdenssamfund! Derfor vil jeg også gerne lige have tjekket det jeg har skrevet efter, for selvom
artiklen er godkendt og vil blive publiceret på sitet i midten af denne måned, er det rart at have styr på de sidste fin pudsninger!
Jeg har vedhæftet det uddrag af min artikel der beskriver dig/jer og du er meget velkommen til at kommentere på det. Men jeg kan ikke love, at jeg vil foretage rettelserne hvis der er nogen. Jeg synes det er vigtigt at beholde min journalistiske integritet!(men jeg er ret sikker på at du vil synes det jeg har skrevet er i orden).

Artikeluddrag:

…”Another danish group is “Fuld Pensum” which means “Drunk Curicullum” in Danish. It consists of two rappers called Isbjerg and Pilfinger, meaning “Iceberg” and “Groping Finger“. The two Danes are not afraid of making happy rapmusic and love the glitz and glamour of being in Danish hip-hop music.
Especially Groping Finger, who is also a talented producer, has recently made many dollars off of a rapper called Johnson for whom he is producing through his production company “Glamour Hotel“.
Groping Finger or “Pilfinger” is among the old in danish hip-hop and has gained a lot of respect. Even though he might feel his body is no longer young, he is still full of energy and so is his music! Just listen for yourself right here!: http://www.myspace.com/pilldada “

Mvh Torben V. Rasmussen”

.


Ham Torben kunne da i det mindste godt have stavet linket rigtigt ikk? Lidt nederen når man nu er worldwide, at folk IKKE kan komme ind på ens site. Pilfinger sætter sig ved tastaturet og skriver en venlig svarmail:

.

Hej Torben,

tak for interessen.

Lige et par rettelser…

1. Pilfinger oversat til engelsk er “Busybody

2. “Even though he might feel his body is no longer
young, he is still full of energy and so is his music”

– hehe så gammel er jeg altså heller ikke … jeg er 28 år, spiller basketball 2 gange om ugen på 1.holdet, og er konstant på tourne hvor vi optræder over een time ad gangen… – mange tror jeg er gammel fordi jeg har lavet så meget og været i gamet i så lang tid, men det er fordi jeg startede rimelig tidligt med at udgive og optrådte første gang i stengade 30 som 16 årig. – og der havde jeg lavet musik i 3 år :-), så den må du gerne rette.

3. Min myspace med musik er www.myspace.com/glamourbeats og du kan henvise til www.glamourhotel.dk, hvis du er sej :-)

Tak for dine props og go’ vind med det :-)

mvh

Lasse Pilfinger

.

Det farlige ved at skrive personlige detaljer eller uddybende informationer til et fjols er, at det med stor sandsynlighed vil blive misforstået. Pilfingers velmendende rettelser (der grineren nok IKKE inkluderer en rettelse af “Drunk Curicullum”) tager ham fra asken i ilden, hvad han hurtigt indser da han modtager følgende mail blot få dage inden artiklen skal offentliggøres på det internationale site:

.

Hej Lasse
Tak for svar! Nu bliver jeg helt i tvivl om jeg har forstået jeres navne rigtigt. Hvis dit var misforstået, hvad så med Isbjerg? Ham oversatte jeg som ”Iceberg”, men er det i virkeligheden ”Icecream Berg?” Eller “Icecream Mountain?” Altså er det is som I Grønlands-is eller som i fløde is?
Med hensyn til det med om din krop er gammel, synes jeg nu nok stadig at man kan sige at det er den.

Jeg har en morfar der spiller squash 4 gange om ugen og ved siden af løbetræner han og cykler 50 km hver dag. Han er 72. Han påstår også at han ikke er så gammel, og det plejer faktisk at være et sikkert alderdomstegn.
Hvis du optrådte i Stengade 30 som 16 årig må det jo nærmest have være til deres åbningsreception? Men misforstå mig ikke, jeg har stor respekt for gamle mennesker, de er som regel kloge og ved bedre og sådan tror jeg de fleste har det. Jeg har tilføjet det her i min artikel:

”..In fact Groping Finger or ”Busy Body” is so ancient that he was almost the opening act when legendary venue Stengade 30 first opened its doors to the public. It was not until later that he met up with Icecream Mountain and they became the merry looking couple in Drunk Curriculum.”

Jeg har naturligvis også rettet dine links til det du bad om :-)

Med venlig hilsen Torben.

.

Ja Torben HAR faktisk rettet linksne til de rigtige. Han er jo en flink fyr.. Men i processen er Pilfinger lige blevet 2 generationer ældre og gået fra “old” til “ancient” og han bliver sgu stadig omtalt som “Groping Finger” hvad der jo er en 12ér på en skala fra 1 til 10 over nederen aliaser. Ham Torben fætteren er enten mega stupid eller mega respektløs, så Pilfinger beslutter at, either way, er det på tide at spare de venlige hilsner og smileys væk:

.

Hej Torben,

Isbjerg = Iceberg
Fuld Pensum er ikke oversat “drunk” betyder jo “beruset” på dansk…
du skal nok lige tjekke op på dine oversættelser.

Der er nu væsentlig forskel på din bedstefar og mig, da jeg kun er 28. Jeg har samme alder som Marc Johnson , LOC, Niarn, streetmass, Rent Mel drengene osv osv. – Der er sgu’ da ikke nogen af dem der bliver omtalt i artikler som “deres kroppe er gamle” – Undskyld mig ,
men det er sgu lidt langt ude makker….

Jeg åbnede ikke Stengade … Stengade går sgu wayback til 60’erne eller 70’erne…

.

Og lige præcis HER var den arme Pilfinger blevet pint længe nok til at jeg gav ham et kald og bekendte kulør. Og Pilfinger er, udover tæske dygtig, også totalt cool og nede på jorden. Han grinte ad det hele og gav grønt lys til at I, kære læsere, også kan få et smil med på hans bekostning. For når man har masser af overskud, har man råd til at give en omgang – på hotellets regning.
Og hotellet hedder Glamour Hotel. Du kan suse ind og overnatte lige her: www.glamourhotel.dk eller tjek MySpacen ud her:www.myspace.com/glamourbeats

.
Illustration: Kaos. Link: www.worldofkaos.com
pilfingerillustration.jpg

Tjek de tidligere Mad Mails ved at klikke HER.

Skrevet af Ann Noyd 13.03.2007 arkiveret under CrackSpot |