07.04.2007

LiveSpot: Big Daddy Kane, Planet Asia, Wildchild & J-Ro i Amager Bio

bdkfront.jpgOnsdag aften kunne københavnske hiphoppere indlede påsken til en koncert med en af branchens mest respekterede navne. En legende der har lagt fundament for store dele af hiphoppens musikalske del. En rapper fans altid vil snakke om.
Big Daddy Kane er manden, vi aldrig får nok af.

Denne aften var der ingen undskyldning for at blive hjemme. Det var starten på måneden, dagen derpå var helligdag, og aftenens hovednavn, Big Daddy Kane, var blot en ud af fire imponerende rap-superstars, der denne aften skulle fyre op i Amager Bio. På trods af at balkonen forblev lukket land, var der et ret pænt fremmøde, der voksede sig større, som tiden skred frem.

wild.jpgWildchild er manden, vi danske hiphoppere efterhånden kender rigtig godt. Især det seneste år har den mesterlige rapper utallige gange besøgt landet og ofte i følgeskab med eks-Malk De Koijneren Tue Track. Wildchild blev manden der fik lov til at starte aftenens hiphopmania, og med en laid back afslappet attitude gav rapperen publikum glædelige genhør med diverse solo numre, blandet med en række nye. Han slappede af på scenen, og virkede komplet stressfri, men udstrålede samtidig overskud og friskhed nok til at holde folks hænder i vejret.
Der var ingen tvivl om, at aftenens publikum bestod af 100 procent real-hiphop-fans, der ikke gav den alt hvad den kunne trække i crowd respons, men alligevel var flinke til at huje højt når et nummer var slut. Bedst som jeg stod og undrede mig over hvor han mon var, gik han på scenen – Tue Track altså. Her fik vi en lækker fremførsel af ’Dat Shit’, der på en og samme gang var Wildchildkoncertens klimaks og punktum. Hele vejen igennem var der masser af snakken i krogene, og det virkede ikke som om særlig mange af de fremmødte, fulgte specielt intenst med i, hvad der foregik på scenen. Wildchild var for manges vedkommende med garanti set flere gange før. Men det var cool, for han var god, og derfor får vi aldrig nok.

planet.jpgPlanet Asia styrtede urimelig kort tid efter Wildchilds afslutning ind på scenen, og gav ikke engang tid til et barbesøg.
Rapperens entré var hurtig og kort, og før man fik set sig om, svingede rapperens kæmpe forgyldte halskæde i takt med hans seminasale røst, som utrætteligt smeltede hårde fraser sammen med moderat-westcoast produktioner. Selvom Planet Asia er blandt de rappere, der for få år tilbage personligt har givet mig en af livets bedste koncertoplevelser, må jeg erkende at det ikke er lykkedes mig at følge op på alle hans mange plader, der er blevet udgivet med små mellemrum. Derfor var der denne aften meget nyt rapgods af blandet kvalitet at høre. Dog alt sammen med det tilfælles at blive fremført med solid og stærkt fængende overbevisning, kombineret med høj energi og afslappethed på en gang. Dog var jeg bekendt med den Evidence producerede ’That’s On Me’, der med glade toner gjorde koncerten endnu bedre.
Med ordene ”check this out, this is my new single. I just shot the video.. In my hood” indledte weastcoasteren sit nye nummer der besad et slående lækkert hårdt og råt beat, der tvang hele salen til taktfast at bobbe hovederne. Inden Asia afsluttede sit udmærkede show med brageren ’Pure Coke’, var han i bedste indierapper stil et smut nede og levere rim blandt publikum. Måske for at vise at Amager Bios scene lige var stor nok til et så lille act som ham, hvilket den var. Men fuck it, Planet A. var dope, og af ham får vi aldrig nok.

jro.jpgDen Malmø bosatte eks-Alkaholik J-Ro fra California, gik efter en mindre pause på scenen og leverede, hvad mange af os har set en snes gange før. Han gav, til det stadig voksende publikum klassiske ’Liks’ numre fra start 90’erne, men spillede også et par sene tracks, som den Neptunes producerede ’Best U Can’ og partygaranten ’Alkaholik’ fra Xzibits ’Restless’ album. Han snakkede om de mange år han har drukket sig halvt ihjel, og sendte peace og respekt ud til bartenderne, lige inden han – i ægte hiphop stil – bød alle lystne kvinder til dans på den store scene. Med sin charme, rutinerede rimevner og bling-bling kasket fik han fanget publikum ret godt, selvom de fleste nok havde oplevet ham en gang eller fem før. Bortset fra en stribe hjemmelavede reggaenumre som blev fremført med optimistisk bevægelse, var der ikke meget nyt ved J-Ros ellers helt udmærkede show. Rapperen er set mange gange før, men bliver i Danmark altid modtaget pænt. Hans fans får nemlig aldrig nok.

bdkbig.jpgEndelig fik publikum, hvad de virkelig var kommet efter. Big Daddy Kane var en stor, cool, fly-dressed mand, som ikke lod sig slå ud af sin alder på 38 år, men hurtigt gik til værks med diverse oldschool klassikere, der især sparkede den ældre del af publikum ud over kanten. Disse kunne tydeligvis ikke dy sig, fra uhæmmet at synge med og kaste håndtegn efter den gamle rapper. Der kom i det hele taget godt gang i publikum, som i fællesskab med Kane hurtigt fyldte spillestedet med den dér velkendte legende-hyldest-stemning, der også har præget KRS-Ones, og til dels Masta Ace’s koncerter de seneste år. Amager Bios højtalere fik da også lov til at spille ’The Symphony’s klavertoner endnu engang, hvor Big Daddy dansede afslappet rundt på scenen og fik med smøde bevægelser det begejstrede publikum til at træde hurtigt frem, tilbage og ud til siderne. Imellem numrene underholdt Kane publikum med vittige bemærkninger. Han ville f.eks. gerne have at vide hvad det helt præcist var, Per Vers havde sagt, da han introducerede ham.

”That white man who introduced me.. what was he saying? Did he say that you love me? – CauseI love you!”

bdk1.jpgDer var samtidig også love I luften, da den obligatoriske ’R.I.P. to the dead rappers’ seance blev hevet på banen (..igen). Det fede ved det netop denne aften, var at de afdøde rappere blev hyldet til afslappende baggrundsmusik, der blev overtaget af deres egen musik, hvorpå Kane rappede med. Ikke mindst var et af aftenens højdepunkter da Big Daddy Kanes superhårde vers fra Big Ls ’Platinum Plus’ overlegent blev smasket i hovedet på publikum. Aftenens show var altså alt i alt helt i orden. Der var ikke meget nyt at komme efter, alt var som det plejede, men det gjorde ikke noget – for vi får aldrig nok.

4 ud af 6 spots
4 RapSpot Spots

Foto: Jezpar

Skrevet af Falco Lamb 07.04.2007 arkiveret under LiveSpot |