11.04.2007

Interview: Hip Hop Kontoret går Brun & Blid

Det er ingen hemmelighed, at når der er blevet ringet hjem til kæresten om ’overarbejde på kontoret’, har det ofte drejet sig om arbejdet med at kværne fadbamser til tonerne af DJ Knud, der cutter op i ’Poppa Large’ Hip Hop Kontoret. Nu udvider Kontoret fra torsdag d. 12. april med Brun & Blid – en afdeling med livehiphop, anført af Kuku Agami. Vi tog os i den anledning en snak med Første Kontoristen Anders Madsen, der kunne forsikre om, det bliver alt andet end Zindybukokugaloo.

Kan du starte med at introducere Hip Hop Kontoret for udenforstående?

Anders Madsen: Hip Hop Kontoret er en fast klub i Ideal Bar (stueetagen i VEGA), der kører hver torsdag. Klubben startede i 2002 og har i snart 5 år været én af Københavns mest populære og velbesøgte klubber. På Kontoret, som vi ynder at kalde det, kan man komme for at høre ubeskåret hiphop. Først og fremmest forsøger vi dog at lave en rigtigt god fest, hvor alle er velkommne. Musikken leveres af Kontorets hus-dj, DJ Nut, + forsk. gæste-djs, der hører til byens bedste hiphop-klub-djs. Heriblandt DJ Møller, Matightazz, DJ Talkback og Rob Monies.

Hvad har I tidligere lavet af happe-nappe-nings?

En torsdag om måneden kører Hip Hop Kontoret en fast filmaften kaldet GadeFlimmer, hvor der vises hiphop-film. Kontoret har også tidligere været afsender på live-koncerter i VEGA. Lørdag 14. april samarbejder Kontoret med Cinemateket om deres hiphop-filmklub GhettoBlaster, der har præmiere på en ny dokumentar om det danske hiphop-miljø med titlen “Dansk Stil”. Filmen bliver vist i Cinemateket fra kl. 21 og efterfølgende er der fest, hvor alle er velkomne. Næste torsdag er der fx releaseparty for Jødens nye album “Monkey Business” på Kontoret fra kl. 20. Kontoret har også planer om sommer-happenings, der fx kunne være et beach party ved Amager Strandpark.

Hvad er der specielt til Brun & Blid?

Det vi synes gør Brun & Blid anderledes er først og fremmest, at kunstnerne skal optræde med live instrumentering. Det oplever man ikke så ofte i hiphop-sammenhæng, og det giver et andet musikalsk udtryk. For det andet skal kunstnerne ikke blot spille deres eget materiale, men skal også give en coverversion af et af deres yndlingsnumre. For det tredje forsøger Brun & Blid at skabe en professionel, men afslappet og uformel liveoplevelse. Ideal Bars små og hyggelige omgivelser anderledes intime rammer, hvor kunstnere og publikum kommer tæt på hinanden.

Hvem står bag projektet?

Brun & Blid er et samarbejde mellem Hip Hop Kontoret og Kuku Agami. Navnet er inspireret af en butik i Oslo, men passer rigtigt godt til Kuku og det feel/koncept klubben gerne skal have: brun = afroamerikansk musik og kultur, blid= smooth, tilbagelænet.

Men det går jo fint på Kontoret, så hvad skal det til for?

Kontoret har efterhånden kørt i 5 år og vil gerne udbygge klubbens aktiviteter, så der sker andet og mere end bare djs. De fleste af disse aktiviteter har vi ingen indtægt af, men laves fordi vi gerne vil kunne bidrage med noget til det danske hiphop-miljø samt have nye ting at tilbyde vore gæster.

Dem der ikke kan huske The Reign of the Agony Brothers, forbinder måske mest Kuku Agami med Zindy Kuku Boogaloo, er han stadig relevant i hiphopsammenhæng?

Mange vil sikkert betragte Kukus medvirken som et bad career move, der underminerede hans troværdig og i hvert fald status herhjemme. Men faktum er, at Kuku er en rigtigt dygtig rapper, der er meget overset. De som har hørt hans solomateriale, der forhåbentlig på et tidspunkt fører til et album, vil vide, hvad vi taler om. Samtidigt har Kuku masser af karisma og erfaring med at stå på en scene. Derfor er Kuku perfekt som vært for Brun & Blid.

Er der overhovedet plads i Ideal Bar til sådan noget live-hejs?

Netop størrelsen på Ideal Bar, der ganske rigtigt er begrænset, håber vi bliver én af styrkerne ved Brun & Blid. Såfremt der kommer mange mennesker, hvilket vi håber og regner med, vil de komme til at stå tæt på band og kunstnere, og det tror vi vil give en speciel atmosfære.

Hvorfor har I valgt Joe True og Alex som de første gæster?

Faktisk er det Kuku, der har valgt Joe True. Arrangørerne af Hip Hop Kontoret er dog glad for valget, da vi tonsvis af respekt for den ægte. Joe True er en af landets dygtigste rappere og en oplevelse på scenen. Vi glæder os til at opleve ham på slap line i intime omgivelser.

Omkring Alex kæmpede han efter sin optræden i Popstars med at etablere sig og vinde respekt, selv efter udgivelsen af debuten “Thirteen”. Det synes nu at være lykkedes efter udgivelsen af Alex’ andet album “Ta’ Det Tilbage”, hvor han har valgt at synge på dansk. Dette faldt langt mere i anmeldernes smag og albummet fik fx 4 stjerner hos Gaffa. Udover sine egne plader har Alex også medvirket på plader fra respekterede hiphop-kunstnere som Jokeren, UFO Yepha, Troo.L.S., Niarn og også på Natasjas roste plade “Release”.

Ved I allerede hvem der ellers kommer på programmet?

Foreløbig holder vi kunstnerne til næste Brun & Blid lidt tæt til kroppen, men vi kan afsløre, at der bliver tale om respekterede kunstnere, og at det både bliver fra hiphop-, og R&B- og ja måske såga reggae-scenen.

Hvad bliver entréprisen?

Der vil, som altid til Hip Hop Kontoret,være gratis entré til Brun & Blid. Vi vil gerne give hiphop-interesserede nogle spændende oplevelser – også selvom det kniber med økonomien!

Hermed tak for info til Anders. Vi ønsker held og lykke, melder os syge dagen efter, og sidder på første række når Brun & Blid første gang ruller af stabelen. Du kan læse mere om arrangementet og tankerne bag på Vegas hjemmeside. Samtlige billeder er i øvrigt arkivfotos fra diverse våde aftener på Kontoret.

Skrevet af ptas 11.04.2007 arkiveret under Interviews |