06.07.2007

Roskilde 2k7: Talib Kweli & Jean Grae

blacksmith_1.jpgTalib Kweli har et stort problem som liverapper: sin stemme. Han går ikke igennem. Det er derfor sjældent at hans liveshows løfter sig udover det kompetente men lidt mudrede. Han kan være rigtig god når han er tændt, men det sker ikke så tit og bestemt ikke her torsdag aften i regnen på Roskilde.

Kweli har aldrig været en særligt teknisk dygtig MC, men han skriver generelt gode og ind i mellem direkte inspirerede tekster og har en ærlighed i sin levering, der især i senhalvfemserne gjorde ham til en af de mest bemærkelsesværdige unge MCs. Hans ambition fejler fortsat intet og er da også forfriskende, men der er længere og længere mellem snapsene og desværre også til tider en kedelig hang til at jagte radiohits, som det fx. er tilfældet med den forglemmelige første single, “Hot Thing,” fra det nye album, Eardrum, der også her til aften blev gabende afleveret.

blacksmith_5Bevares, showet var professionelt og Kweli gav os det bedste fra bagkataloget, samt et par numre fra Eardrum (men intet fra det mere interessante Madlib-samarbejde Liberation, desværre). Vi fik alt fra “Definition” fra Black Star-dagene (sans Mos Def), “Move Something” og “Too Late” fra Reflection Eternal-tiden til senere solonumre som “Broken Glass” og “Listen.” Højdepunktet var nok “Get By”, hvor det endelig lykkedes Kweli at trænge igennem og levere en præstation udover det acceptable, men kedelige. Ellers havde manden simpelthen ikke nok energi.

Lidt inde i koncerten stødte hans labelmate på hans relativt nystartede selskab Blacksmith Records, Jean Grae, men, til trods for større tilstedeværelse uden at gøre den store forskel. Hun fik ikke den store plads i settet og formåde egentlig kun een gang virkelig at løfte det med “Style Wars”, som hun delvist fremførte accapella. Det var tight, og afleveret med personlighed.

blacksmith_4Der er ikke ret meget andet at sige om dette solide, men helt igennem rutineprægede show: jo, det var ganske skægt da DJen smed Sister Nancys “Bam Bam” på, da Kweli for anden gang forsøgte at få noget drikkevand på scenen (“What a Bam Bam” lyder næsten som “Water Bam Bam”), og så fik vi ogsaa en kort, ret uoplagt freestyle fra manden, hvor han blandt andet bigguppede Craig G som der havde gået rygter om ville gæste scenen. Men jeg så ham kort forinden stå ude i regnen.

Photos: Matt & Bo Pee
2 ud af 6 spots
2 spots

Skrevet af Mat 06.07.2007 arkiveret under LiveSpot |