10.07.2007

Roskilde 2k7 – Anthony B

antb2_t.jpgAnthony B kom og skar kagen for. Så enkelt kan det siges. Han viste præcis hvorfor han er en af reggaens største stjerner lige nu med et show der udnyttede den alt for korte time han var blevet givet i programmet til det yderste, med masser af høje knæløftninger.

Han har personlighed på scenen, stærk kontakt til publikum og hans rene, dybe stemme går ligeså klart igennem live som på plade. Koncerten vaår koncentreret om den mere roots-orienterede del af hans imponerende sangkatalog, og indledtes ved ”Mr. President,” sunget af bandets bassist, hvorefter de første strofer af Peter Tosh-klassikeren ”Equal Rights” rungede ud i teltet, sunget off-stage af Anthony B, der dermed gav sig selv et perfekt entré-nummer.

Derefter kom de i en lind strøm: ”All God’s Children,” ”I Don’t Want to Loose You”, ”Powers of Creation,” og så videre, alle afleveret med bravour af manden med dirigentstokken og det tight spillende band. Højdepunktet for undertegnede var en fantastisk extended versionering af livsbesyngelsen ”Good Life”, hvor de enkelte vers blev afleveret på forskellig vis, det sidste nærmest hviskende intenst, og hvor musikerne fik plads til at folde sig ud.

antb4_t.jpgHen mod slutningen gik Anthony B over i den mere hårdtpumpede del at sit oeuvre, men det blev ikke til så meget fra den skuffe, da der var et program der skulle holdes. Selvom den var timet og tilrettelagt, endte koncerten derfor med at føles en smule amputeret – en halv time ekstra ville have været perfekt. Ærgerlig prioritering fra programlæggerne/bookerens side.

Men i det mindste afsluttede han med et brag ved at spille indignations-bangeren ”Police” for et kogende telt, der for fuld hals stemte i når Babylons håndlangere skulle identificeres. Who want de dancehall fe stop?

4 ud af 6 spots

Fotos: Marie Zia

Skrevet af Mat 10.07.2007 arkiveret under LiveSpot |