05.02.2008

Floor Wars & interview med bagmand Sune Pejtersen

floor wars thumb.jpgInden længe ryger Actionspeax i trykken for 12. gang, og når det sker bliver det bl.a. med et interview af Sune Pejtersen, som er bagmand på mega breaker-arrangementet Floor Wars.
RapSpot byder på en lille smagsprøve fra interviewet, og et par links til gode breaker-videoer.

På trods af at have været i gamet i mange år er Sune Pejtersen stadig aktiv breaker. Alder, erfaring og knowledge om breaker-verden spiller alt sammen afgørende ind når Floor Wars i år løber af stablen for 4. gang. Det er et koordineringsarbejde af de helt store, med ghetto-unge der skal flyves ind fra hele verden til et show der allerede er kendt over hele kloden. Budgettet, på et par hundrede tusinde kroner, sikrer at kvaliteten er i top og de bedste nationer er repræsenterede, når Store Vega eksploderer i vilde beats og powermoves lørdag d. 23. februar.

Konceptet er at breaker-crews (max 32) kan udfordre hinanden i 3 mod 3 battles i løbet af eftermiddagen og de 8 bedste hold herfra går videre til hoved-showet om aftenen hvor de skal battle 8 inviterede super-crews (”The Great 8”) som er fløjet ind fra hele verden.

Floor Wars er både krig og show. En sprængfarlig cocktail af adrenalin, testosteron og indædt konkurrence opblandet med elite-fysik og en kropslig rytme man tror er løgn. Oplevelsen ligner ikke noget andet man kan få her hjemme, og hvis man ikke selv har prøvet at være til det, kan jeg ikke hjælpe; for intensiteten og atmosfæren falder udenfor alfabetet og kan kun rigtig forklares med kropssprog.

Sidste år var det danske Natural Effects der løb med sejren og i år skal de så forsvare pokalen mod følgende guld-hungrende crews:

ALL THE MOST (Rusland)
EAST SIDE B-BOYS (Ukraine)
FLOOR BURNIN’ (Holland)
ICHIGEKI (Japan)
LA HALLA KING ZOO (Marokko)
MASSIVE MONKEES (USA)
NATURAL EFFECTS (Danmark)
STYLE CRAX (Tyskland)

Her følger så et lille uddrag fra det kommende Actionspeax-interview med Sune. Betragt det som en appetitvækker til såvel blad som arrangement for når bladet udkommer i marts måned, er Floor Wars 2008 allerede overstået.

Hvordan kan du følge med i hvem der er de bedste breakere i udlandet? Er det via mund til mund metoden, eller vinder de konkurrencer som du tjekker for?
Både og, jeg følger med i hvad der sker i de forskellige lande bl.a. ved at tjekke videoer på nettet. Jeg rejser også tit til battles rundt omkring i verden for selv at se hvem der er gode lige nu. I år har vi for første gang haft en indledende runde til Floor Wars og det foregik i Tyskland for nylig.

Hvornår er man for gammel til at begynde at breake?
Det tror jeg ikke man kan blive for gammel til, se bare HER! – hun kommer til Floor Wars hvert år! Og fyrer den af i cirklerne: DET er god stil!
Hvor gammel er hun?
Nogle og tres, og hun startede for en 5-6 år siden. Folk går altid amok når de ser hende. Sidste år var jeg til en battle i Oslo, hvor hun battlede en jævnaldrene mand – det var vildt! Han dansede electric boogie og hun breakede.

Kan du give mig en top 3 links til gode breaker-videoer på youtube?
Ja: Det første link er en video med Extreme Crew som deltog i Floor Wars sidste år, og er nogle sygt dygtige, koreanske breakere. Se den HER.
Det næste klip viser en skilled, spansk pige-breaker som kalder sig B-girl Jess. Se den HER.
Og som sidste must-see link kommer selvfølgelig Floor Wars traileren. Se den HER.

Hvem tror du vinder Floor Wars i år?
Jeg tror det bliver enten USA, Rusland eller Japan. Line-uppet i år er det stærkeste der har været indtil videre!

Læs interviewet i fuld længde i næste nummer af Actionspeax og få svar på om det er rigtigt at der er et crew der breaker til heavy metal og har været med i Marilyn Manson videoer, find ud af hvor mange procent af breakere der egentlig hører hiphop og om groupiefaktoren er høj i breakdance. Læs også Sune fortælle om hvorfor dommerne til sidste års Floor Wars var nødt til at være beskyttet af Vega-sikkerhedsvagter hele aftenen..

Breakpoint præsenterer Floor Wars – International Breakdance Battle 2008
Lørdag d. 23. februar
Store Vega, København
Dørene åbner kl. 16:00
Main Show:19 – 01
Pris: 130; kr. i Billetlugen forsalg, eller 150; kr. i døren.

Links:

Floor Wars på MySpace HER.

Actionspeax hjemmeside HER.

Billetlugen hjemmeside HER.

floorwars flyer.jpg

Skrevet af Ann Noyd 05.02.2008 arkiveret under Artikler |