07.04.2008

DJ-Spot: Fingerspitz(e)gefühl 1 @ Ideal Bar

fingerdirect.jpgI mange Herrens år har der været DJ battles i Danmark. Altså rigtige DJ battles og det kan vi være stolte af. Der kan trækkes tråde helt tilbage til den legendariske ungdomsklub Thomas P Hejle ved Nørreport, hvor dinosaur-agtige pionerer som DJ Peyk, DJ Jan og DJ Soulshock battlede. Og senest var der ond (omend meget kollegial) luft imellem plade-vennerne til Get Down 08. En regnfuld torsdag var den gal igen.
Rigtig DJ Battle var målsætningen da Hip Hop Kontorets fodfolk for mere end et halvt år siden lagde de første følere ud og blandt de danske hip hop DJs, og det var hvad folket fik på Ideal Bar, da der var dømt Fingerspitzgefühl på Vesterbro.


Hvad er en rigtig DJ Battle?

Sådan noget med scratch, beatjuggles, word cuts, vind og forsvind hvis du er wack og din mor er på crack attituder! Sådan noget med DJs der ivrigt gestikulerer i retning af hinanden, imens de taler med hænderne i dobbelt forstand! Sådan noget hvor en Technics 1210 mkII er choice of weapon og hvor atmosfæren er: “making funky music is a must – I’m # 1.” Sådan noget med at sætte en ære i at sætte vækkeuret til klokkken 05:30, så man lige kan øve sit crab scratch, inden man skal på job, fordi ingen i Danmark kan leve af at være battle DJ. Sådan noget med at man gør det for ærens skyld og stiller op for the LOVE of it.

For the LOVE of it er samtidig meget beskrivende for den dejligt afslappede atmosfære der var på Hip Hop Kontoret. Som en del af konceptet var der åben nål eller kom og scratch hvis du har lyst og der var endda lagt op til pladebytteri, for de nørdede. På Ideal Barens gulv var to borde, med hver to stk Technics 1210mk2 pladespillere, stillet op i den legendariske battle formation. Dvs. at begge borde var vendt mod publikum og samtidig var bordene vinklet ca. 45 grader forhold til hinanden.
Det åbner mulighed for at de konkurrende DJs dels kan se og gestikulere i retning af hinanden og ikke mindst til ære for publikummet. Ideal Bar gjorde i øvrigt brug af et “larm-o-meter” i forbindelse med aftenens slag, som skulle stå mellem DJ Battle mellem DJ LP2 fra Frankrig den dobbelte danske mester DJ Direct.

Rammerne for kampen var 3 sæt af 90 sekunder pr. mand og kampen var bestemt ikke kedelig, begge DJs kendte deres metie, og var habilt underholdende hele vejen igennem. Det fede ved en DJ battle er at kampen kan bølge frem og tilbage og meget kan gå galt og vippe oddsene i den ene eller anden retning. Så selv om DJ Direct så ud til at have overtaget, gik der alligevel et sus gennem det danske publikum da DJ LP2 åbnede sit sidste sæt med at nævne DJ Direct – ved navns nævnelse – i et dis! Sådan er man en dedikeret DJ mine damer og herrer. Ingen Serato tricks i den her battle, strickly tape, skillz og hårdt arbejde.

One on One slaget sluttede med en lille men tydelig overvægt i DJ Directs favør, og aftenens præmie var såmænd et Serato fra Rane, som en meget glad og lykkelig DJ Direct kunne hive med sig hjem efter velfortjent arbejde.

Efter gladiator kampen hev DJ Static et totalt sejt DJ battle scratch mix show op af lommen og aftenen gled langsomt over i vanlig Hip Hop Kontor stemning med DJ Static og DJ Knud på faderen.

PS:
Dem der kan uddybe ovenstående reference til et old school DJ godnathistorie showdown må meget gerne lave indlæg på boardet, så får vi også lidt skribent/læser-interaktion op at køre, go fetch peoples ;o)

Skrevet af DJ Jett 07.04.2008 arkiveret under Artikler |