03.07.2008

Roskilde 2k8: Fred Nukes @ Pavilion Junior

fredn3.jpgPavilion Junior Teltet var langt fra fyldt, klokken 1500, da Fred Nukes indtog scenen. Om grunden var det fantastiske vejr, folks tømmermænd eller manglende kendskab til kunstnere vides ikke, men faktum er, at mange på Roskilde Festivalen 2008 gik glip af en ganske underholdende performance.

Med sig på scenen havde Fred Nukes, der mere lignede en pretty boy fra et indierock-band med sine shades og tørklæde, medbragt Danmarks mesteren i mix, DJ Diverze og backup rapperen Substance. Scenen var flot udsmykket af kunstneren Anders Bendixen, der til lejligheden havde malet små malerier formet som puslespils-brikker, der hver symboliserede et Fred Nukes nummer. På denne måde kunne publikum så selv konstruere Fred Nukes.

fredn11.jpg

Fred Nukes optrådt med en voldsom sikkerhed på scenen og udviste overskud til både at rappe og gøgle – bl.a., hoppede han ned i fotograven, gav fem til publikum, kastede sig ned på gulvet og rappede på knæ. Under alle disse stunts kom han glimrende ignnem på mikrofonen, og på intet tidspunkt snappede han efter vejret. Endvidere virkede han som værende i fin kontakt med publikummet og havde gennem hele sin optræden rettet sin opmærksomhed mod dem, en ting han havde haft lidt problemer med ved sine tidligere optrædener, fx. Get Down 08, hvor jeg så ham sidst.

Under sin performance, nåede Fred Nukes stort set gennem hele hans album, plus et par eksklusive numre, bl.a. et om, at folk ofte opfatter hans navn forkert og forveksler det med eksmepelvis Frank Dux (det skulle gerne være at finde på hans blog). Crowden tog fint imod de nye numre, men bedst respons var der dog på hans lyttervinlige singler, ”One Way Or Another” og ”Girls vs. The Lady”.

fredn62.jpg
Fred Nukes havde i vores nedtælling til Roskilde 2k8, lovet at have han ville fyre op for et brag af et show, hvilket må siges, at han gjorde. Det eneste der gør, at han ikke får en karakter der er helt op og ringe er enkelte småfejl som fx., at bassen enkelte steder var for høj og ikke mindst, at DJ Diverze ikke blev brugt mere i Freds optræden – det svarer lidt til at have Bo Bech derhjemme som kok, men derfor stadig vælge at gå på McDonalds for at spise. Det var først under sidste del af showet, og især på ”The Artist” og sidste nummer ”Girls vs. The Lady”, hvor Diverze cuttede op i Ice-Ts intro til ”Home Invasion”, at han virkede som en del af showet.
Fred Nukes kan mere end være stolt af sin optræden, og hvis han fortsætter sin udvikling af hans sceneshow, kan vi andre kan kun se frem til at opleve ham live med et større bagkatolog og mere inkorporering af DJ Diverze i hans optræden.

4 ud af 6 spots
4spots.jpg

Foto: Marie Zia (Klik på skuddene for større versioner)

Skrevet af Johnny Lund 03.07.2008 arkiveret under LiveSpot |