03.07.2008

Roskilde 2k8: Jooks på Skatescenen onsdag kl. 18

jooks31.jpgI dag var der absolut ingen skyer på himlen til at skygge for solen. Hvis der havde været nogen, ville Jooks uden tvivl have blæst dem væk med sit flow. For selvom det er sagt før, så skal det pointeres endnu en gang, at Jooks’ flow er unikt i DK. Der er ikke mange som ham, der kan spytte sine linier så friskt og medlevende.

Denne dag var han, som altid, tændt og klar på at fremføre materialet fra det kommende album ’Privilegeret’, der er sat til at ramme gaden den 1. september.
Umiddelbart inden han gik på, havde der været skateopvisning på ramperne, hvor der var pakket med mennesker. Da det sluttede, valfartede de fleste videre, men ærgeligt for dem, for de missede den gode underholdning.

Jooks havde taget hjemmedrengene MikkelMund, Atilla og S!vas med sig op på den lille scene, til at hjælpe sig med at få gang i festen. Men det havde han slet ikke behøvet, for hans udstråling og sublime mikrofonkontrol stjal rampelyset.
Han startede lidt nede i tempo med et par af de nye numre, men publikums opmærksomhed blev for alvor fanget, da han rappede sit vers fra ’Rolig Rolig’. Så blev der til gengæld også danset og stemt i.

jooks1.jpgTitelnummeret ’Privilegeret’, fra den kommende plade, er en tung og eftertænksom sag, der egner sig godt til koncentration og et par ordentlige hørebøffer. Heldigvis kan man nu se frem til at pladen snart kommer, så man har tid til at fordybe sig i teksten. Jooks ville nok foreslå at man gjorde det med en pind, så man kom helt ind i stemningen. Et af nummerne handlede om, at man skal huske på, at pleje sin pusher, fordi han går så grueligt meget igennem for en. Det var underholdende og for-rygende.
Den energiske ’Jack Move’ (den med den flotte musikvideo), og klassikeren ’Ta det af’ skulle selvfølgelig også spilles for den efterhånden store crowd. Under sidstnævnte hoppede Jooks, som en ægte stjerne, ned foran scenen, så han kom tættere på publikum, der sang med på Rent Mel sjæleren.

Som afslutning fik vi den første singel ’Træk vejret’, der allerede har roteret et stykke tid på nettet og i radioerne. Det var et godt punktum for en koncert, som desværre var alt for hurtigt overstået. Jooks leverede et solidt show der aldrig hævede sig til det ekstraordinære, men mon ikke det sendte mange helt i hegnet bagefter?

4 ud af 6 spots

Foto: Marie Zia
(Klik på fotos for store versioner)

Skrevet af Jaycob 03.07.2008 arkiveret under LiveSpot |