09.07.2008

Roskilde 2k8: Isam B @ Cosmopol

isam5.jpgDanmarks mest sprøde r´n´b-stemme havde fået æren, at sprede sine bløde poetiske sange på Cosmopol den sidste dag søndag kl. 14.00. Isam B er tredjedelen af Outlandish, og nok også den dygtigste, og står nu alene med det anmelderroste album; ´Institution´. Offentligheden har imidlertid ikke taget ham til sig endnu, for albummet har ikke solgt så meget som forventet. Isam B havde nu denne eftermiddag chancen for at overbevise publikum om sine kvaliteter.

Rolig og tilbagelænet indtog han scenen hjulpet af et meget velspillende 5-mandsband og en dygtig korsanger. Isam var afslappet og cool iført solbriller, og virkede overhovedet ikke berørt af det forholdsvis store antal mennesker, der var mødt op. Han fangede da også de flestes opmærksomhed øjeblikkeligt med sin fantastiske stemme og en dygtig timing med bandet. Den bløde og jazzede soul blev fremført med så meget passion og energi, at det var svært ikke at blive grebet af stemningen. Den smukke og poetiske ´Benny Adam´ var rørende og som skabt til at slappe af med efter en uges druk og larm.

isam3.jpgDernæst kom Per V hoppende ind for at sætte det op i et højere gear for et par minutter. Han leverede en overbevisende fristil, der fik armene i vejret. Et godt break for den hypnotiserende musik. Der blev hurtigt mere trængsel foran scenen med mennesker, der helt laid back levede sig ind i den afslappende soul. Lyden var oven i købet rigtig god, så Isams utrolige stemme kom klart ud til publikum. På ´Haven i Lommen´ synger han; ”Ligegyldigheden går mig på nerverne”, men denne koncert var på ingen måde ligegyldig. Det var poesi fra hjertet med sjæl og nerve. Han blandede sig i integrationsdebatten med den flotte ´Alle veje fører til Malmø´ og fortolkede C.V. Jørgensen sangen; `Entertaineren´ fuldstændigt meditativt.

Per V kom igen ind og brillerede med endnu en flot fristil, hvorefter Isam viste sit internationale snit med Outlandishs to store hits. `I only ask of god´ og ´Aicha´, der fik de største bifald, hvor specielt sidstnævnte var så bevægende, at man næsten fik kuldegysninger. Selvfølgelig fik vi også den smukke fortolkning af Poul Henningsens ´Man binder os på mund og hånd´ og hans radiohit ´Institution´.

isam1.jpgFor at slutte det hele med maner og tempo, fik Per V lov til at komme ind igen og denne gang freestyle ud fra sæt-listen. Endnu engang var han opløftende og simpelthen for vild, det var hans evner, der manglede til Roskillz.
Det allersidste nummer var den udødelige ´I Danmark er jeg født´, som publikum uden tvivl elskede.
Isam vækkede Cosmopol teltet med jazzede rytmer og en soulstemme der sjældent er hørt smukkere. Samspillet imellem det utroligt dygtige band, korsangeren og Isam var perfekt. Det var afstressende musik, der var behageligt ovenpå den hårde uge med tung bas og for lidt søvn.

5 ud af 6 spots

Foto: Marie Zia
(Klik på fotos for fuld størrelse)

Skrevet af Jaycob 09.07.2008 arkiveret under LiveSpot |