09.07.2008

Roskilde 2k8: Strøm & AndyOp @ Cosmopol

stroem2.jpgDer var ikke mødt mange mennesker op, da Master Fatman bød velkommen lørdag kl. 12.30 på Cosmopol. Enten var folk ikke kommet ud af deres telte efter nattens strabadser, eller også fortræk de fleste at pleje tømmermændene med Tivolis Symfoniorkester, der spillede nogenlunde samtidig på Arena. Men de to herres debutalbummer skulle stå distancen live.

Selvfølgelig var de mest dedikerede danske hiphop-fans mødt op for at høre, hvad de to anti-gangstere kunne diske op med. Til små utålmodige og forventningsfulde klap entrerede de to rappere, godt assisteret af et stort live-orkester, to back up-sangere og DJ Talkback. En god sammenblanding af vers fra begge deres albums var en fed start, der hurtigt fjernede den værste hovedpine.

stroem1.jpgSøren Strøms ´Rap homie´ og AndyOps ´Undskyld´ fik armene op i vejret på den langsomt voksende crowd. Især AndyOps sjove parodi på Johnson fik et par ekstra klap med på vejen. Derefter gik det ned i tempo med AndyOps brev til statsministeren, der afslappende passede bedre til tidspunktet. Zaki var der desværre ikke til at hjælpe til på ´Desertøren´, men Strøm overlappede den i stedet med sit flotte vers fra ´Når sandheden kommer frem´. Efterfølgende speedede musikken op og festen startede igen.

Bifaldet var stort til ´Ren besked´, men Strøm havde lidt svært ved at rappe sine vers på sin single ´Under stjernerne´, han lavede et par små fuck ups, som han ihærdigt prøvede at ryste af sig. Han stilede videre med at puste lidt til kulturkampen ”Det her er hvad genren har savnet/ for det bekymrer mig hvor genren er havnet”. Strøm virkede lidt for imponeret over at spille på Roskilde festivalen, hvor AndyOp derimod var helt oppe at køre. Han hoppede rundt lidt overgearet, men som han sagde, ville han ønske at ”alle dage var ligeså vidunderlige som denne”.

stroem3.jpgKoncerten sluttede med Andys ´De gudsforladte´ og Strøms ´Se dig selv´, der fik stemningen og hastigheden op, så der blev kastet hænder og fadøl i vejret. En god afslutning der fik de mest ivrige til at hoppe alkoholen ud af kroppen. Selvom de to rappere sluttede godt, var de alligevel lidt for overvældet over, at spille på Cosmopol scenen. De virkede ikke helt parate, men ifølge Roskilde tid, var det selvfølgelig også tidligt om morgen. Det var underholdende, restituerende, ´Autentisk´ men langt fra ´Nærmest perfekt´.

3 ud af 6 spots

Foto: Marie Zia
(Klik på fotos for fuld størrelse)

Skrevet af Jaycob 09.07.2008 arkiveret under LiveSpot |