13.07.2008

Roskilde 2k8: Awadi @ Cosmopol

awadi_roskilde08.jpgAwadi har haft stor succes i Afrika med sine slagkraftige politiske sange, men i Europa er der ikke mange, der har hørt om ham. Han startede i 90´erne med sit band Positive Black Soul, men er i dag gået solo. Teksterne omkredser store emner som globalisering, sult og krig, så forventninger var skruet op denne sidste aften i Cosmopol teltet.

Der er langt fra Roskilde festivalen til Senegal, hvor Awadi kommer fra, men han virkede ikke til at have jetlag. Han entrede bakket op af et godt liveband, men som han tydeligvis ikke var helt på bølgelængde med. De virkede i hvert fald ikke sammenspillet, fordi Awadi ofte havde travlt med at korrigere dem. Hans rap blev fremført med en tyk afrikansk accent, som kan være cool, men også svær at forstå live. Det var dansevenlig musik i en afslappende stemning med både afrikansk sang og et specielt citarinstrument, der blev hevet frem et par gange. Der var helt klart potentiale, men sangen druknede hurtigt i den tunge bas. Awadi var en habil og stabil rapper, men det var næsten umuligt at forstå hans budskaber.

Imellem hvert nummer var der nogle meget lange mellemspil, hvor Awadi hele tiden havde ryggen imod publikum, fordi han havde travlt med at rette på bandet. Både bassisten, trommeslageren og keyboardspilleren fik alle sammen små irettesættelser, der egentlig ikke var nødvendige. Det gjorde koncerten lidt steneren og upersonlig, og der blev da også meget mere plads foran scenen. Heldigvis fik Awadi hjælp af en anden rapper, der blev præsenteret som hans lillebror. Det løftede niveauet lidt op med fart og tempo i den fransksprogede rap. Han var dygtigere og mere energisk på at få stemningen op end Awadi.

Awadis store politiske arrangement kom rigtig til udtryk, da han sidst showet proklamerede, at der var gang i en ”African revolution”. Han satte nogle citater på, som var umulige at forstå essensen af pga. den dårlige lyd. Det blev endnu mere sjusket, da han fumlede med maskinen et par gange, så det blev både uprofessionelt og langstrakt. Men i den mindste sluttede han med en smule overskud, da han med inspiration fra Rage Against the Machine udbredte sine holdninger. Han dedikerede sangen til Mr. Bush og Mr. Blair, og det var noget crowden kunne forstå. De begyndte at hoppe imens der blev råbt ”Mr. Bush – he is a criminal”

Der var alt for få højdepunkter og for lange instrumentale mellemspil, der gjorde at det blev langtrukket og tamt. Det var først til allersidst at tempoet og rappen formåede at fange de tre tynde rækker oppe foran. Et rodet show der egentlig var bedst, når gæsten ”Lillebror” gjorde Awadi selskab. Han puttede lige den ekstra energi og gnist ind i showet, der gjorde at man ikke faldt i helt søvn.

2 ud af 6

Af tekniske årsager har vi desværre ingen livefotos fra koncerten.

Skrevet af Jaycob 13.07.2008 arkiveret under LiveSpot |