13.07.2008

Roskilde 2k8: Boom Clap Bachelors @ Lounge

bcb-roskilde08-1.JPGRoskilde Festivalens mest intime telt, Loungeteltet, var ved at være godt besøgt, da Boom Clap Bachelors band, en anelse forsinket, indtog scenen iført meget stramtsiddende trikoter. Bandets to sangerinder, Liv Lykke og Coco, havde i dagens anledning valgt at droppe trikoterne til fordel for ballerina outfits.

bcb-roskilde08-3.JPGAllerede fra showstart, var der en chillede og hyggelig stemning i Loungeteltet. Denne stemning blev på ingen måde ødelagt af, at de to yndige ballerinaer opfordrede publikum til at sætte sig ned i det bløde sand, der var strøget ude i hele teltet. Bedst som man havde sat sig ned, startede Boom Clap Bachelors ud med non-album tracket, ‘L.O.V.E.‘. Trods denne lidt modige satsning, tog publikum fint imod det nye nummer og folk der før havde ligget og småstenet i sandet, begyndte at rocke med.
Når Boom Clap Bachelors spiller live, er det kun en af musikerne, der rent faktisk er med i gruppen, men dette kunne ikke mærkes, da bandet gav stort set alt hvad de havde i sig og nød at optræde. Især Liv Lykke og Coco leverede et sublimt stykke arbejde. Flere gange formåede de at imponere og tryllebinde publikum med deres fantastiske vokaler, der let kunne fylde hele Loungeteltet. Numre som kagehyldesten ’La Glace’, ’Hvor er vi Henne’ gjorde sig ekstremt godt i live version og ’Forår til december’ fik ekstra power med kvindevokal, frem for den lidt fesne mandevokal, der er på pladen. Eneste nummer der var mandevokal på var ‘Combiner‘ hvor guitaristen, Ronni Vindahl (den eneste ”rigtige” medlem af Boom Clap Bachelors) steppede op til mikrofonen. Selvom hans stemme på ingen måde kunne matche pigernes, fungerede det godt.

bcb-roskilde08-02.JPGBoom Clap Bachelors kom under hele koncerten godt ud til publikum og fastholdte kontakt med dem, hvilket skyldtes den intensitet de optrådte med, en fremragende setliste og en ikke for lang koncert, men snarere for kort. Bedst, da der for alvor var kommet gang i folk, og mange i crowden var begyndt at danse til det sidste nummer, ’Lide dig’, måtte Liv Lykke proklamere, at de havde spillet hele deres repertoire og desværre ikke kunne diske op med ekstranumre, selvom der blev råbt på det.

Hvis der skal siges noget dårligt om koncerten, var ’Tiden flyver’ ikke så fantastisk som man kunne have håbet på, da der under hele det stille og utroligt flotte nummer var en brummen fra højtalerne, der virkede yderst forstyrrende og til tider kæmpede med guitaren og vokalen, om at være det mest fremtrædende på nummeret. Udover dette var der ikke mange kritikpunkter, det skulle da lige være en petitesse som, at scenen var så lav, at den næsten var på gadeplan og det virkede derfor irriterende, når folk foran en rejste sig og gik.

Når Boom Clap koncerten var bedst, var den helt fantastisk og oppe og ringe, når den derimod var dårligst, lå den på et jævnt niveau, hvilket oftest skyldtes lyd problemer, men der er ingen tvivl om, at Boom Clap Bachelors gav festivalsgængerne en rigtig god og varm oplevelse.

5 ud af 6 spots

Foto: Bo Pee
(klik på billeder for stor version)

Skrevet af Johnny Lund 13.07.2008 arkiveret under LiveSpot |