29.08.2008

DJ Diverze & Turkman Souljah – to champs dropper knowledge om DM i Mix

dmimix2008small.jpgLørdag d. 30. august et det igen tid til det årlige DJ-showdown, vi nu kender som DM i Mix. Denne gang er spillestedet flyttet til Pumpehuset, og de sædvanlige værter Noize og Jay-B har stafetten videre til Jøden og DJ Knud. Der er dog stadig powerscratch for alle pengene, samt show fra UFOYepha, Jooks og Fler Farver. Jeg hev fat i DJ Diverze og Turkman Souljah, et par af vinderne af konkurrencens tidligere installationer.

Unge Turkman Souljah er en travl fyr. Når han ikke cutter den op på fantastisk vis, har han lige tid til at genkomponere et par symfonier hiphop-style. Han mener konkurrencen i år bliver mere tidssvarende:

DM i Mix har fået nyt hjemsted og nye værter, hvad tror du folk kan forvente sig af konkurrencen i år?

Turkman Souljah: Jeg tror at DJ’sne har forstået at folk mister lysten til at komme, hvis ikke de laver noget som er tilgængeligt for alle. Jeg er sikker på at deres sæt er blevet mere skræddersyet til DM i Mix i år, for at kunne ramme bredt, både nørder og resten af Danmark.

Vil du pege på nogen som favoritter?

n745043092_735915_187.jpgHeldigvis har vi en masse andre dygtige DJ’s der stiller op! Men jeg ved at DJ Direct i sin pause ikke blot er blevet en af de bedste til at scratche og juggle, men også har mestret sig i kunsten at kunne formidle. Efter min mening er det noget af det vigtigste at kunne formidle. Af samme årsag bruger man jo også langt tid og ressourcer på f.eks. at mixe og masterere et album selvom rapperen har lagt sit fede flow og beats’ne er på plads. Hvis ikke lyden på pladen er god, så går alt tabt.

Hvad med dig selv, kunne du tænke dig at stille op igen?

Jeg har sgu overvejet det! Men lige nu lever jeg af at lave musik, producere og skrive musik og selvfølgelig livejobs. Hvis jeg begynder at øve til DM i Mix, vil jeg ikke stille op medmindre jeg kan lave et perfekt mix, og jeg ved med mig selv at jeg vil bruge hele året på at lave det perfekt. Jeg er meget selvkritisk på det område, så jeg ville ikke få tid til hverken at lave beats eller komme og spille.

Ja, jeg så også at du står bag noget der hedder Rap-o-Fonia snart, hvad er det?

Jeg har skrevet musikken til et symfoniorkester, blandet det med nogle af de bedste rappere som J-spliff, Nappion, Negash Ali, Nat ill, Uso og Jøden, samt beats med et orkester og scratch! I værkerne har jeg bl.a. også omarrangeret kendte klassiske komponister som Mozart, Bizet, Paganini, Rachmaninov og Bach. Det bliver opført i Musikhuset den 4. september som del af Århus Festuge!

nyegaard.jpgEn anden tidligere champ er DJ Diverze fra Århus. Faktisk er han den regerende DM i Mix-mester indtil i morgen, hvor han vil overlade det til sine kolleger at battle, og selv tage sig af tjansen som del af dommerpanelet.

Hvad er dine forventninger til DM i Mix i år?

DJ Diverze: Jeg forventer god underholdning. Flere af de deltagende har jo været med en del gange, så man kan forvente et vist niveau.

Du vandt konkurrencen sidste år, er der en særlig grund til du ikke forsvarer titlen?

Ja. Jeg valgte at give mig selv et break. Efter fire år hvor jeg nærmest ikke lavede andet, så er det rart at få stukket hovedet ud af hulen, nahmean? Og så er Majors-drengen J-spliff, Substance og jeg selv godt i gang med en EP under navnet YADAMEAN!TEAM. Så jeg er simpelthen i gang med nogle andre projekter.

Folk taler tit om konkurrencen har udviklet sig til at være mere fokuseret på teknik, kan du genkende det?

Word. Altså det en nødvendighed for at kunne konkurrere internationalt. Det der er en skam er at det er trådt for meget i forgrunden i forhold til den “folkelige” underholdning, men det skal nok blive bedre.

Apropos underholdning, har NeedleSplit der har ligget 2-3 de sidste år, gode chancer for at tage titlen i år, eller er der andre favoritter i feltet?

Der er helt klart store chancer, men man kan ikke se bort fra den 3-dobbelte mester DJ Direct som værende storfavorit.

Du sidder i dommerpanelet i år, hvad skal der til for at imponere dig?

Penge. Nej, underholdningsværdien skal være der, teknik skal også være låst ned, samt et flow i sættet, overgangene skal være smooth. en gennemgående sammenhæng lytter jeg meget efter, og så selvfølgelig scenepresence.

Jeg bemærkede der både er ny location, Pumpehuset og nye værter, Jøden og DJ Knud, tror du det kommer til at klæde arrangementet?

Ja klart. Pumpehuset ligger supercentralt. Nut har jeg ikke set som vært før, men alle ved jo jøden er en supergriner vært. Alt i alt tror jeg det er godt for gengangerarrangementer at få skiftet delene ud for at holde sig frisk.


DM I MIX 2008 + UFOYepha, Jooks, Fler Farver, m.fl.
Pumpehuset, Lørdag den 30/8 kl. 20. (døre åbner kl. 19)

Prisen er 160 kr. + gebyr, og du kan købe billet hele dagen i dag og i morgen lørdag på billetlugen.dk eller i FONA. Der sælges også billetter i døren fra kl. 19.

Mere info: dmimix.dk

Skrevet af ptas 29.08.2008 arkiveret under Interviews |