06.01.2009

M.O.P.-interview: First Family for life!

Efter at have leveret en vanvittig koncert på Rusts onsdagsklub Heat, tog Billy Danze og (delvist) Lil’ Fame sig tid til, at snakke med RapSpot om M.O.P., labelsituation og fremtid.

Hvis en motherfucka aldrig har hørt om M.O.P. før, hvad skal vedkommende så lytte til, for at forstå hvem I er?
Så skal man lytte til alt fra M.O.P. Alle de dudes der ikke kender til os, skal bare google os, og så får de alt at vide om os. Tjek alt det gamle, alt det nye, alle interviews fra hiphopdx, allhiphop – M.O.P er all over the place.

Hvordan blev M.O.P. dannet?
Damn – det er lang tid siden. Hvor gammel er du, son? (spørger han i retning af undertegnede, og får 20 år som svar, hvortil Lil’ Fame spørger om mit fødselsårstal så er 1990…). M.O.P. blev dannet før du blev født, you lil’ young mothafucka, haha!
Men seriøst – vi har været M.O.P. i rigtig mange år. Lil’ Fame og jeg er ikke bare M.O.P. Vi er mange – en hel familie om man vil – der voksede op i Brooklyns gader og stod bag hinanden. Det startede for lang tid siden, og vi har altid været M.O.P., og når vi er færdige med musikken, så vil vi stadigvæk være M.O.P.

Når jeg tænker på M.O.P., så tænker jeg selvfølgelig på bangin’ hiphop. Har I en speciel formel, siden I har kunne lave bangin’ hiphop i over 15 år?
Vil du vide hvad formularen er? Det hele starter med hvilken følelse, vi nu har i kroppen, når vi går i studiet. Som du sikkert kan høre, så er vi oftest sure røvhuller, når vi stiller os om bag mikrofonen, hahaha! Vi siger hvad vi har på hjertet, men et dope beat hjælper selvfølgelig altid. Shout out til Fizzy Womack (Lil’ Fames produceralias) on the beat, og shout out DJ Premier on the beatssss. Selvfølgelig skal man heller ikke glemme Alchemist og DR Period – DR Period som ikke får nok fame! Han er et bæst!

I var på G-Unit i over 3 år, og udgav aldrig et album. På trods af det så læste jeg et sted, at I stadigvæk er glade for, at I signede dealen – hvorfor det?
Hvis man dør i morgen, så skal man kigge tilbage på alt man har opnået og være stolt af det. Det er vi! Vi kommer fra bunden af, og har været på store labels, fået gode connections og respekt, og det er vi stolte af. Derudover må man også sige, at det er business. Hvis det hele fungerer, og vi smider store udgivelser ud på G-Unit, så er det fedt, men hvis ikke fungerer – ja, så er det bare sådan. Vi er stadigvæk M.O.P., og G-Unit Records har ikke ændret på det. Så shout out til dem.

Før G-Unit var I på Roc-A-Fella Records, hvor I indspillede ’Ghetto Warfare’-albummet, der dog aldrig udkom. Nogen speciel grund til det?
Der er sgu altid problemer med os, haha! Selvom vi har labelproblemer og alt muligt lort, så kæmper vi med at få tingene ud og komme ud og spille shows. ’Ghetto Warfare’ blev aldrig udgivet officielt, da det tog for lang tid for Roc-A-Fella at få den smidt på gaden. Da vi endelig havde muligheden for at få det udgivet, så var vi et andet sted i vores karriere, hvor vi havde andre ting at fokusere på. Vi bliver hele tiden inspireret af ting, og kan ikke lide at udgive noget, som vi ikke føler i øjeblikket. Vi kommer sikkert også hjem fra denne Europa-turne, og laver noget om denne tour…

Så det havde ikke noget at gøre med, at Roc-A-Fella ville have en radiosingle, og I ikke havde en på ’Ghetto Warfare’? Jeg kunne f.eks. forestille mig, at The Bottom’ ville være et radiohit…
Vi har aldrig haft en radiosingle! ’The Bottom’ var ligesom alt andet, vi laver, direkte fra hjertet af. Nogen gange går vi ind i boksen med den der raw energi, og andre gange, så bliver det mere stille og roligt som med ’The Bottom’.(Billy Danze stiller sig op og nynner omkvædet, mens han laver moves til det)

Er det rigtigt, at I foruden ’Ghetto Warfare’ inspillede to andre albums, mens I var på Roc-A-Fella Records?
Vi har så meget musik, at vi slet ikke har styr på det. Lige nu er det sådan, at vi hver uge går ind, og indspiller 2-3 numre – det har så kørt i 5-6 år. Derudover så laver Fizzy Womack rigtig mange produktioner lige nu for mange forskellige kunstnere. Dipset, Cam’Ron, D-Block og Termanology. Derudover kommer hans soloalbum ’Fame & Glory’ jo også før eller siden. Vi håber dog det bliver snart… Der kommer også et solo album fra Billy Danze snart, ’Behind Gates’. So we runnin’ baby, we runnin’!

I er ikke pissed på jeres tidligere labelmanagers?
Nej nej – vi er hverken pissed på 50 Cent eller Jay-Z. Som sagt er vi ikke skabt på grund af dem. Vi har været M.O.P. længe før. Den måde de smider deres Roc-Diamond op på er cool nok og alt det der, men det er ikke vores diamant. Det er ikke M.O.P. Ligesom det er cool nok, at Yayo, Banks og de der cats råber G-Unit, men det er bare ikke M.O.P. at råbe G-Unit. Vi er ikke bare en del af et pladeselskab, og forsvinder ikke grundet labelproblemer.

Kommer vi til at se First Family udgivelser i 2009?
Der kommer en røvfuld af plader i 2009! Det bliver helt sindssygt. M.O.P.-albummet ’The Foundation’ bliver måske ikke den første udgivelse i 2009. Der taler vi nok mere om soloalbums fra Fizzy Womack og Billy Danze, men gruppealbummet kommer i 2009! Der bliver så meget sindssygt på den – deriblandt bangers fra DJ Premier.

Enhver ved jo, at M.O.P. er nogle lede mothafuckas fra Brownsville. Hvordan er det at være et sikkert sted som København?
Det er sgu fedt. Der er masser af love, så det er svedigt. I forhold til Brownsville er det meget anderledes, men det er sikkert fordi, at jeg ikke befinder mig i de mere rå områder af København. Men ghettoen er en ting, man kan finde overalt i verden – der er dog forskel på hvor hårde de er. Overall er der jo flere ghettoer rundt omkring, end der er forstadskvarterer.

Jeg har hørt en fugl synge om, at I har gang i et track her i København – kan I fortælle lidt mere om det?
Vi er i gang med det, og det bliver færdiggjort her inden vi tager af sted. Beatet er helt åndssvagt – produceret af Context – og kommer på den næste Nobody Beats the Beats-plade… Det bliver helt sikkert en banger uden lige, og det er stort set altid en fornøjelse at arbejde med folk fra Europa. Det er altid spændende at få et opkald fra en dansker, der siger, at han vil have M.O.P. på et track. Vi gider dog ikke arbejde med elendige artister, og det er ikke fordi, at vi vil stoppe nye, ukendte ansigter, men vi har opbygget navnet M.O.P., og det er et godt navn, så vi gider ikke arbejde med artister, vi ikke synes om.

Så I kan sagtens forestille jer at have danske producers eller rappers på det næste M.O.P.-album, hvis det var det?
Yeah, selvfølgelig. Så længe det er dope, så er det jo lige meget hvem fanden der laver det. Hele vores karriere – bortset fra DR Period og Premier – har vi jo arbejdet med folk, der ikke har været særlig kendte. Tommy Tee fra Norge har vi fx lavet vilde numre med, og på Billy Danze soloalbummet kommer der også et nummer produceret af ham, kaldet ’Pop Off’, så shout out til ham!

Er noget af det bedste ved at være på tour fx at høre et sindssygt beat fra en ukendt producer, og så få lavet gode numre med nye folk?
Absolut! Vi er jo fra Brownsville, og havde aldrig rigtig forladt Brooklyn, før vi fik en pladekontrakt. Vi var jo til at sælge stoffer og røve folk, hvilket ikke er en speciel holdbar situation. Så det at komme til Europa, og se hvad folk har gang i, det er super fedt. Også det at møde folk i København, der har fulgt M.O.P. fra starten af, det er super fedt! Så når jeg kommer hjem, så kan jeg fortælle min knægt, at folk i København ved, hvad der er poppin!

Hvad er så favoritnummeret at optræde med live for tiden?
Det er helt sikkert ’Fire’! (Billy Danze peger på Lil’ Fame og Laze E. Laze) De prøvede at få ’Fire’ væk fra sætlisten! Jeg kæmpede for at få det nummer med i liveshowet… haha!

Hvem er de ledeste rappers?
Rakim, Scarface, Kool G Rap, KRS-One, Guru, Teflon, Big Daddy Kane, Kool G Rap igen, for han er så led! Jeg nævner jo bare de klassiske navne, men der er så meget nyt talent, der er på vej. Det hele vokser konstant. Hvis man fx nævner Pharoahe Monch i forbindelse med legender, så fatter mange det ikke, men Pharoahe Monch er jo en af de bedste mcs for en bestemt tidsperiode. Det samme med Royce da 5’9” og Joe Budden

Hvordan går det i øvrigt med Teflon?
Teflon har det sgu godt. Tef arbejder stadigvæk med Premier, og jeg ved ikke lige hvornår det album kommer, men det bliver vildt – vi ved jo at Tef og Preem er en fantastisk kombination…

Er der en rapper, der irriterer jer så meget, at I vil give vedkommende et par flade?
Faktisk ikke. Tag fx Soulja Boy Tell’em. Han er en knægt, der kunne have stjålet og smadret folk, men i stedet laver han musik, der gør, at han kan forsøge sig selv og sin familie. At musikken så ikke er noget, som vi synes er interessant, det er noget andet. Jeg var på vej i fængsel, da jeg var på hans alder. Det Soulja Boy Tell’em gør, det skader ingen – tværtimod: Han kan forsøge sin familie, og det må man så respektere. Derudover så gør det han laver jo ikke noget i forhold til det, som vi laver – og det er jo også nødvendigt at have forskellige stilarter inden for rap, så man selv kan vælge og vrage.

Sidste ord?
Love til folkene i København. Billy Danze, Lil’ Fame, Laze, M O P. 2009 bliver et fantastisk år for os. M.O.P. album(s!), solo albums. We’ not just in the building, we build this mothafucka! Peace!

Foto: Kenneth Nguyen (klik på skud for store udgaver)

Skrevet af Toobs 06.01.2009 arkiveret under Interviews |