11.03.2009

Ghetto Blaster viser ’Wholetrain’ på Cinemateket

Der står en rå graffiti-spillefilm med fantastisk lydside på programmet, når Ghettoblaster igen blænder op for det hvide lærred. Lørdag den 14. marts vender hiphop-filmaftenen Ghettoblaster tilbage på Cinemateket med en visning af den tyske graffitifilm ‘Wholetrain’. Du kan også møde instruktøren bag filmen, og feste til sent på natten. Her får du detaljerne, samt nyt om søsterklubben Gadeflimmer

“I samarbejde med VEGAs hiphop-klub Kontoret præsenterer Cinemateket 14. marts kl. 21.45 igen vores unikke hiphop-aften Ghettoblaster, der mixer film og live shows med billig bar og tunge beats. Denne gang viser vi den tyske spillefilm ‘Wholetrain’ (2006). Filmen er et hæsblæsende portræt af fire unge tyske graffitimalere, tegnet i gadehøjde. Filmen følger deres kamp med lovens lange arm og ikke mindst med et andet graffiti-crew, der udfordrer dem på deres eget område.

Wholetrain er instruktøren Florian Gaags debut, og han har ikke blot skrevet og instrueret filmen, men også sat den formidable lydside sammen med hjælp fra prominente hiphop-navne som KRS-One, Freddie Foxxx og O.C. Filmen har vundet internationale priser på festivaler i bl.a. New York og Sarajevo.

Q&A med instruktøren og efterfølgende fest

Florian Gaag vil være til stede ved fremvisningen og vil efter filmen svare på spørgsmål. Derefter fortsætter aftenen med fest i Cinematekets Asta Bar. Der indledes med en times show med graffiti-inspirerede beat-kollager af DJ M. Dejean (Stylus Force / NBTB), hvorefter DJ Graded (Kontoret) overtager pulten til sent. VJ Same Same (VEGA Natklub) sørger for graffiti-inspirede visuals som udsmykning. Som altid er man velkommen til festen, selvom man ikke har set filmen. Der er ingen entré til den del af programmet.

Mere hiphop-film senere på måneden

Senere på måneden vises der atter hiphop-film. Det sker torsdag den 26. marts kl. 21.00, når Ghettoblasters søsterklub, GadeFlimmer, præsenterer dokumentaren ‘Wu: The Story of the Wu-Tang Clan’. Det foregår på Ideal Bar. Der er gratis entré, og efterfølgende vil Hip Hop Kontorets DJs tage over.

Læs mere om filmene, Ghettoblaster og GadeFlimmer:
Wholetrain
Wu: The Story of Wu-Tang Clan
Ghettoblaster
GadeFlimmer

Billetter til ‘Wholetrain’ bestilles på 3374 3412 eller online på cinemateket.dk. Pris 65,- (40,- kr. for medlemmer af Cinemateket)”

Vi siger tusind tak Zacha og Ghettoblaster, og håber, at det bliver en farverig aften i biografmørket.

Skrevet af ptas 11.03.2009 arkiveret under Nyhedsarkiv |