02.07.2009

Roskilde 2k9: Hun vil ha et interview med Jooks

RapSpot nåede lige at fange Jooks, inden han skulle præsentere sin musik for Roskilde Festivalens gæster. Vi blev modtaget af en afslappet rapper, som overhovedet ikke virkede nervøs over snart at skulle ud på scenen.

Føler du, at du har mistet lidt street respekt efter den store diskussion, der har været efter ´Hun vil ha en rapper´-singlen?
Overhovedet ikke. Jeg kan kun tage udgangspunkt i hvad for en respons jeg får. Den respons jeg får direkte fra alle parter, både fra de hardcore hoveder og de nye, der er kommet til, har udelukkende været positiv. Der er nogle enkelte, fx inde på RapSpot-boardet, der er blevet virkelig sure og skuffede, men det kan man ikke undgå. Når man bliver hypet så meget og presset ud i medierne, så er folk nødt til at tage stilling. Og når albummet har været så længe undervejs, så har folk haft en forventning til, præcis hvordan det skal være. Hvis det så ikke lever op til deres forventninger, så kan de enten blive skuffede eller positivt overraskede. Jeg har oplevet begge dele.

Er du selv en erfaren Roskilde gæst?
Jeg har spillet her en del gange. Både på campingområdet og ved skaterscenen sidste år. Så har Rent Mel også spillet inde på pladsen, og desuden har jeg været med som featuring hos Suspekt. Men før i tiden, der lå jeg hele ugen i teltområdet.

Hvilken slags festivalsgæst er du så? Sad du i lejren hele ugen og drak bajere, eller var du ude og høre koncerter?
Topdoven festivalgæst. De gange jeg ligesom har boet her, der har jeg ikke nået andre steder end campingpladsen, toiletterne, og et par koncerter.

Hvad siger så til at svenske Petter skal åbne Orange scene?
Det var jeg lidt overrasket over, for jeg har slet ikke hørt hans nye. Men det er fint, at de åbner op for, at det ikke behøves kun at være danske åbningsnavne. Men nu må vi se, om han kan bærer det. Jeg er ikke speciel inkarneret Petter-fan, så jeg ved slet ikke, hvad han laver. Det er jo fedt, for så kan man komme op og blive overrasket og høre noget helt nyt.
Ville du ikke hellere have set et dansk hiphop-band åbne Orange?
Nu har L.O.C. bevist, at han kunne trække det, og i min verden er der egentlig kun Suspekt, der også ville kunne bære den store scene. De fleste danske rapnavne ville nok knække halsen på Orange.

Hvad kan vi forvente af din egen koncert?
I kan forvente ‘Privilegeret’ live for første gang med trommer. Jeg går ikke ind for at lave et kæmpe show med fontæner og dansepiger. Jeg har lavet rap i tretten år. Jeg laver rap i studiet og jeg laver rap på scenen, jeg laver ikke show. Så det bliver hardcore rap med 180 i timen. Jeg har min gode hjemmedreng T med. Jeg ville gerne have hivet alle de andre drenge med, men de skulle desværre noget andet.

Sidste år spillede du på Skaterscenen og i år er du rykket lidt op til Pavilion junior-scenen. Hvor kan vi forvente at se dig næste år?
Jeg håber, at jeg kommer ind og spiller på pladsen. Hvis jeg er blevet fin nok til den officielle program.

Hvad skal du selv se på Roskilde i år?
Jeg kan desværre ikke nå at se Kanye West, men jeg skal helt sikkert op og høre Lil Wayne på lørdag. Det bliver spændende at se, om han kan bære Orange. Ellers har jeg ikke rigtigt fået tjekket op for programmet.

Ølbong eller jordhugga ?
Ølbong.
Øst eller vest?
Vest.
2pac eller Biggie?
Biggie.
Mc Einar eller RBC?
Lidt imellem. Jeg har ikke nogen favoritter.
Michal Jackson eller Kanye West?
(Høj latter) Michael Jackson.
Hvad kan vi forvente af dig i fremtiden?
Rap, rap, rap og rap. Jeg fortsætter med at lave musik, men det som jeg har forstået på folk, det er, at de aldrig ved, hvad det næste bliver. Det udgangspunkt vil jeg gerne holde fat i, så folk skal ikke vide sig sikre på, hvad de får i fremtiden. Det jeg elsker ved musik, det er at man kan bevæge sig stilmæssigt og personligt. Hvis du stopper, og står i stilstand, så er du død. Jeg vil blive ved med at bevæge mig, og hvor vi ender, det ved jeg ikke.

Har du noget afsluttende at sige til RapSpots læsere?
Tak for al den opmærksomhed, diskussion og respons der har været. Ta stilling til musikken og vurder musikken. Lad vær med at gå op i hvem der er blevet omtalt flest gange. Jeg håber I giver musikken et lyt.

Foto: Kenneth Nguyen (klik på skud for større versioner)

Skrevet af Jaycob 02.07.2009 arkiveret under Interviews |