04.07.2009

Roskilde 2k9: Adam Tensta @ Cosmopol (lørdag)

Meget hiphop kan bære en koncert på Cosmopol, men der er også noget der har det bedre på mindre scener.

Indrømmet, denne anmelders kendskab til Adam Tensta er yderst begrænset, det er meget lidt af hans materiale jeg har nået at opsnappe inden denne festival. Men dette var åbenbart også tilfældet for de tusindvis af festivalgængere der valgte at efterlade en meget åben og tom scene til os andre denne lørdag eftermiddag. På spilleplanen havde Adam Tensta fået Balstyrko som koncertkonkurrent, hvilket nok var en del af forklaringen på det svigtende publikumsfremmøde.

Efter en upassende lang intro fra DJ’en der inkluderede en stor del af et uforståeligt radiointerview med rapperen, gik Adam Tensta på scenen. Jeg ved ikke om der er en genre der hedder Happy-Electro-Rap, men i så fald, ville musikken passe perfekt ind her.
Det var som at høre et slags mash-up af elektronisk 90’er-pop og engelsksproget happyrap. Underlige computerlyde og trommer der hele vejen tæskede sig igennem numrene dannede baggrunden for Tenstas engelsksprogede rap, der lød temmelig solid og direkte, men alligevel var svær at forstå særlig meget af. Overordnet var en hel del af musikken udmærket, men lidt for tit gik der lidt for meget Scooter i den.

Den semihøje rapper havde taget sin meget mindre hypeman med, der fulgte Adam Tensta overalt hvor han bevægede sig på scenen. De to rappede præcis lige meget og nogen gange lignede det næsten, at var bundet sammen af snore. Folk der ikke vidste bedre kunne nemt have været i tvivl om, hvem af de to der var Adam Tensta, og hvem der var backup.

Der var noget underligt ved at stå i bragende solskin og høre denne type musik blive blæst så hårdt ud. Det store overskud af plads i teltet gjorde desværre lyden en smule skinger og ørekradsende. Måske dette faktum fik mange publikummer til at søge ud i solen igen og væk fra koncerten.
En hardcore publikumsskare stod i midten af teltet og gav masser af god energi til rapperen, mens resten af de fremmødte stod i udkanten af teltet hvor de drak vand og pillede deres sorte bussemænd ud.

Adam Tensta havde helt klart fat i noget med sin koncert, men det virkede mest som et show for de allerede indvigede. En mindre scene kunne måske have tilført en hel del mere intensitet og havde bestemt været passende.

3 ud af 6 spots
3 RapSpot Spots

Foto: Kenneth Nguyen (klik på skud for større versioner)

Skrevet af Falco Lamb 04.07.2009 arkiveret under LiveSpot |