04.07.2009

Roskilde 2k9: The Deadly Gentlemen @ Astoria (fredag)

I Roskilde Festivalens program bliver The Deadly Gentlemen præsenteret som bindeleddet imellem Eminem og Bob Dylans store idol: protestsangeren Woody Guthrie. Derfor var forventningerne om en anderledes oplevelse til stede, da det amerikanske band indtog Astoria sent fredag eftermiddag.

Starten af koncerten blev desværre skæmmet en smule af hylende mikrofoner og dårlig lydkvalitet. De fire medlemmer var iklædt røde ”Bevar Christania” t-shirts, og var hver udstyret med et strengeinstrument; bas, mandolin, violin og banjo. De kunne godt ligne fire nørdede highschool studerende, som var gået forkert. Men efter at startproblemerne var overstået, så spillede de sig langsomt varme, og deres entusiasme begyndte at smitte af på publikum.

En blandning af country, tysk schlager musik, og halbal med rap er bestemt ikke noget, som er hverdagskost, og det kunne da også godt virke lidt som en parodi. Musikken inviterede til squaredance, og henlagde tankerne til Rednexs ‘Cotton eye joe’. En meget speciel oplevelse, som fik publikum til at bryde ud i spontan støvledans og armsving.
Hvad musikken havde af energi og engagement manglede der desværre på vokalsiden. At blive sammenlignet med Eminem var for overdrevet og et alt for stort kompliment, fordi sangeren/rapperen ikke rigtig formåede at brænde igennem. Han var lidt trist, og det var svært at høre teksterne, men det kan selvfølgelig også være svært at rappe, imens man spiller banjo.

The Deadly Gentlemen ville måske have passet bedre til et mindre og mere hyggelig sted, i stedet for scenen i Astoria, der virkede alt for stor til dem. De klumpede sig sammen midt på scenen, og deres lange mellemspil blev til sidst for langtrukne og kedelige. Der manglede helt klart en trommeslager til at gøre den specielle musik bedre.

De fire medlemmer virkede til gengæld beærede over at spille på Roskilde, og udbragte den ene fællesskål efter den anden. Deres politiske meninger med leveret med en kombination af humor og alvor. En festlig kombination der, selvom det var en lidt sær oplevelse, fungerede for det danseglade publikum. Fornøjeligt og spøjst men ikke noget videre fantastisk.

2 ud af 6 spots
null

Foto: Kenneth Nguyen (klik på skud for større versioner)

Skrevet af Jaycob 04.07.2009 arkiveret under LiveSpot |