05.07.2009

Roskilde 2k9: Balstyrko @ Odeon (lørdag)

Efter festivaltid var klokken ikke mange, da Balstyrko klokken 12:30 lørdag åbnede Odeon scenen. Alligevel var der allerede 30 minutter før starttidspunktet proppet med mennesker ved scenen. Blæs Bukki, Ane Trolle og Ormen har åbenbart allerede opbygget en stor fanskare, ovenpå deres debutalbum ´Jagten paa noget´.

Selvom det nok aldrig er sket, at nogen af koncerterne er startet før, så kom der alligevel mange sporadiske og taktfast klap for at få Balstyrko på scenen tidligere. Varmen var næsten ulidelig i det store telt, så man kunne mærke den store forløsning, da gruppen endelig entrede akkompagneret af et fire mand stort band. Som det næsten er blevet kutyme på Roskilde, så var starten desværre præget af lidt lydproblemer, men publikum var på fra første sang. Titelnummeret ’Jagten paa noget’ og ’Venter på vin’ blev modtaget med stort bifald og hujende anerkendelse.

Både Ane Trolle og Blæs Bukki virkede ekstra oplagte, Blæs havde da også en lang dag foran sig med Malk de Koijn koncerten senere om natten. De to sangere gik godt i spænd med bandet, som Ormen styrede sikkert. Især keyboardspilleren imponerede med at hive en trækbasun frem indimellem. ’Rønnebær’ og ’Regn’ blev fremført med nerve og overskud. Ane Trolle dansede glad rundt i sin kjole, og hendes stemme gik tydeligt ud i det sveddryppende telt. Blæs Bukki var også super tight, og lagde en masse energi i showet. Han gik op i det med sjæl og nerve, og hoppende på et tidspunkt rundt i ægte rock’n’roll stil.

Crowden var helt med på ’Hvem ringer’, og til ’Ved hvor du bor’ var hele teltet nærmest ved at koge over. Live-bandet viste imponerende evner med danseindbydende mellemspil, der skød temperaturen endnu højere op. Hittet ’Intet stopper helt’ fik koncertens største applaus, og på ’Flammer & Steaks’ havde Balstyrko hele crowden tryllebundet. Sveden dryppede næsten ned fra teltdugen, og man kunne godt have ønsket sig, at Balstyrko havde fået et spilletidspunkt senere på dagen. Det havde passet bedre til deres dystre og indviklede univers.

Balstyrko leverede en melankolsk og afslappende opvækning, som satte dagen i gang med gode vibrationer. Gårsdagens alkohol blev svedt ud i selskab med bohemegruppen, der var utroligt veloplagte og nærværende.

5 ud af 6 spots
null

Foto: Kenneth Nguyen (klik på skud for større versioner)

Skrevet af Jaycob 05.07.2009 arkiveret under LiveSpot |