05.07.2009

Roskilde 2k9: Steinski @ Cosmopol (lørdag)

Bare 20 minutter efter at Den Sorte Skole fuldstændig havde ødelagt Cosmopol-scenen, skulle Steinski forsøge at holde festen kørende. Man fik dog mere indtrykket af at der var tømmermænd hos publikum, mens vagterne fejede en milliard brugte papkrus op.

En af mash-uppens frontmænd virkede heller ikke helt tilfreds med fremmødet, som med god vilje bestod af max 1000 festivalgæster – og i et telt som Cosmopol, hvor der kan være 6000, så virkede det hele altså meget tomt.
strong>Steinski fik ellers en glimrende start på sættet, hvor han ganske opfindsomt puttede elementer som Looney Toons-temaet og Pink Panther i. Det gav en meget hyggelig stemning blandt det lille publikum. Der fulgte herefter en parade af numre, der spændte bredt. Alt fra Nelly’Country Grammar’ til Marvin Gayes – ’Let’s Get It On’. Der var mange gode elementer, som Steinski havde med, men problemet med musikken han spillede lørdag var, at der var for mange lyde presset sammen på meget kort tid. Det betød, at når der kom noget super fedt, som crowden virkelig diggede, som f.eks. Herman Kelly & Lifes ’Dance to the Drummer’s Beat’, så gik der ikke mere end 15-20 sekunder, og så var sættet skiftet i en helt ny retning. Steinskis lydkollager var en anelse for sammenpressede og rodede.

Steinskis aktivitet på scenen løftede heller ikke stemning. Han kiggede hovedsageligt bare i skærmen på sin Mac, og nuppede en tår kildevand engang imellem. Det var rimelig søvndyssende at se på. En hård kerne af folk prøvede at få gang i noget dansebattle, da Indrecible Bongo Bands ’Apache’ gjaldede ud af højtallerne, og det var da fint, men en fest var det sgu ikke.
Chic’Good Times’ og James Brown’Sex Machine’ piftede stemningen en anelse op, og det var klart ved gamle breaks, at Steinski høstede de største klapsalver. De sidste 10-20 minutter af koncerten fik vi et væsentlig mere festligt sæt, og der var koncerten også på sidste absolut højeste – gammel funk kan altså rocke en hvilken som helst crowd.
Steinski havde meget svære arbejdsbetingelser. For så selvom publikum havde været fremragende (og de var helt fine, skal det lige siges), så er det svært for et fejlplaceret navn at få gang i en fabelagtig stemning. En overraskende stor afsked fra en lille crowd kom kl. 21.12, og så hoppede Steinski af scenen, mens der stadigvæk blev ryddet op efter Den Sorte Skoles fest.

3 af 6 Spots

Foto: Kenneth Nguyen (klik på skud for større versioner)

Skrevet af Toobs 05.07.2009 arkiveret under LiveSpot |