06.07.2009

Roskilde 2k9: Klovner i Kamp @ Odeon (lørdag)

Da jeg fortalte, at jeg skulle op og høre Klovner i Kamp, spurgte en af drengene fra min lejr, om jeg skulle overvære Frank Hvam og Krusty fra Simpsons i en slåskamp. Selvom det sikkert også kunne have været underholdende, så var det i stedet det norske hiphop-band, der stod på plakaten denne aften på Odeon.

Klovner i Kamp er den bedst sælgende hiphop-gruppe i Norge, og er blevet sammenlignet med Malk de Koijn. For tre år siden holdte de en afskedskoncert, så derfor var det en spændende genforening, der nok skulle trække mange af de norske festivaldeltagere til. Det stod da også klart med det samme, at publikums forventning var stor, da de fire medlemmer Dr.S, Alis, Fingern og Dansken indtog scenen til et stort jubelbrøl. Parallellen til Malk de Koijn var da også tydelig fra starten, da gruppen begav sig ud i underholdende fortællinger med fuld knald og indøvede dansetrin.

Man kunne virkelig mærke på publikum, at det var klassikere og ren nostalgi, der blev spillet, for allerede da de første toner blev slået an, kom armene i vejret, og der blev rappet og sunget med for fuld hals. Klovner i Kamp virkede også ekstremt tændte og glade for at være tilbage blandt deres fans, og gav dem et underholdende sceneshow med masser af energi, skøre udklædningsgenstande og boybands-agtig koreografi. De tog omkvædet til en af deres sange alvorligt; ”Syng som om du skulle dø imorgen”.
Klovner i Kamp leverede også et godt show for dem som aldrig har hørt deres musik før. De var lidt old school i rappen, og Blæs, Geo og Tue er væsentlig bedre rappere end dem, men man kunne mærke, at de var stolte over at spille på Roskilde festivalen. De fleste af deres omkvæd var måske poppede men utroligt fængende, så det var svært ikke at blive underholdt. Bl.a. rappede de over beatet til Dr. Dres klassiker ’The Next Episode’, og havde en enkel gæsterapper med. Det var norsk folkelig hiphop, som nok kræver en dybere gennemlytning, men som fungerede godt.
De fire medlemmer sluttede af med en lille kinddans og et stort gruppekram inden de takkede af til taktfaste klapsalver. Det var 3 års energi der blev brændt og spyttet ud til stor fornøjelse for dem, der var dukket op. Klovner i Kamps genforeningskoncert var vellykket og medrivende.

4 ud af 6 spots
null

Foto: Kenneth Nguyen (klik på skud for større versioner)

Skrevet af Jaycob 06.07.2009 arkiveret under LiveSpot |