07.07.2009

Roskilde 2k9: Pede B @ Cosmopol (søndag)

Søndag morgen kl. 12, efter at Malk de Koijn om natten havde holdt en sindssyg fest, var nok ikke det tidspunkt, at Pede B havde håbet på, da han blev booket til Roskilde. Derfor havde hans crew taget sagen i egen hånd og bombarderet både campingpladsen og festivals-området med stickers, der lovede at han ville holde en stor morgenfest.

Den ulovlige markedsføring havde åbenbart hjulpet, fordi der var rigtig mange, der var mødt op for at overvære showet. Pede B havde gjort sig klar og taget det tunge arsenal med i form af et velspillende liveband og Adam Sampler bag mixerpulten. Som backup havde han de to andre rappere Cab og Luxx, og hele crewet var på fra start af. Pede lovede, at ville rense folk for alle de synder, de havde begået igennem ugen. Kaos-musikken, som han selv kaldte det, startede med ’Et skridt, to skridt’ og ’Når mørket falder på’, og der kom hurtigt hænder i vejret.

Derefter tog han det lidt ned i tempo med ’Pas på dig selv’, men tog det hurtigt op igen med undergrunds-hittet ’Tværtimod’ fra hans første album; ’Et barn af tiderne’.MikL kom ind til ’Dans for mig’, hvor også Cab havde et vers og stemningen steg yderligere. Efter den ældre ’Fokuseret’ og ’Hva´ dit drug?’ skulle de selvfølgelig vise deres imponerende improvisationsevner med lidt fristil om Roskilde festivalen. Per V kom bagefter ind og skulle da også lige buste lidt fristil, og det gjorde de alle tre sjovt og underholdende. Fem gange Fight Night-champs på scenen samtidigt. Efter en lille videofremvisning af det originale ’Superstar’ nummer leverede Pede B og Per V deres version selvsikkert.

Pede B proklamere at halvdelen af crewet på scenen, havde været med til at vælte hegnet forrige lørdag nat, men han virkede ikke påvirket af en uge i et varmt telt. Han havde en masse energi og overskud til at joke med publikum. Cab og Luxx virkede dog ikke helt oppe i gear, og kunne ikke rigtig matche Pedes glød og entusiasme. Til gengæld var trommeslageren super dygtig, og var med til at løfte festen højt op.
Selvom Pede kaldte sin gamle plade for ”gammelt lort”, så fik vi alligevel den velskrevne ’Jeg har en ven’ og punchline-sangen ’Pede´s ting’. Han tog det igen ned i tempo, imens han siddende på scenekanten rappede ’Stik mig lappen’ i fuld kontakt med crowden. Koncerten blev sluttet af med fuld knald med ’Stadig beskidt’, og det fyldte Cosmopol-telt, fik den morgenfest de var kommet efter.
Pede B er blevet en meget bedre live-rapper, og han formåede at få selv den mest tømmermænds ramte festival-gænger op i omdrejninger og klar til resten af dagen. Han holdt, hvad han havde lovet og holdt en morgenfest med maner. Det var nok hans til dato bedste koncert.

5 ud af 6 spots

null

Foto: Kenneth Nguyen (klik på skud for større versioner)

Skrevet af Jaycob 07.07.2009 arkiveret under LiveSpot |