05.01.2010

Natasja-bogen er på trapperne

nyhed_natasjabog_10Den 20. januar udkommer biografien ‘Natasja’, der over 400 sider følger Danmarks største reggaenavn og femcee gennem de blot 32 år, hun fik iblandt os. Fra Islands Brygge via Klampenborg Galopbane til Christianias Pusher Street – fra det københavnske undergrundsmiljø til den jamaicanske musikscene og alverdens hitlister.
Bogen er skrevet af hjerteveninden Karen Mukupa, der tidligere har begået to børnebøger, og journalist Rasmus Poulsen, aka reggae-dj Ras Money, der også skrev klassikeren ‘Graffiti i Danmark’. Tryk videre for et uddrag af deres forord.

“Natasja var sådan én, folk elsker at fortælle historier om. Hun var modig, morsom og dedikeret til at følge både sine drømme og idealer og nyde livet samtidig. Og det inspirerede hendes omgivelser. Bogen her er et forsøg på at give de anekdoter et bredere publikum og en længere levetid, end dem der kan huske dem.
Det er en genfortælling af hendes liv, som bygger på interview med Natasja, hendes tekster, kalenderoptegnelser, skolehæfter, scrapbøger og e-mails. Og på interview med over 100 personer fra hendes livs mange miljøer og epoker. Vi har besøgt adskillige byer og steder i flere lande for så nøjagtigt som muligt at kunne beskrive, hvad der skete i hendes 32 leveår. Og vi har forsøgt at beskrive den verden hun mødte, som den så ud, da hun mødte den.”

Skrevet af Papi 05.01.2010 arkiveret under Nyhedsarkiv |