09.06.2010

Jay-B dropper tung science om Hip-Hop Pop-Up Shop

Du kan blive del af dansk hiphop-historie, hvis du tager ud og shopper på lørdag, og du kan endda blive fuld og mæt oven i købet. Her åbner Jeppe “Busy” Bisgaard aka Jay-B nemlig landets første hip-hop pop-up shop på Dybbølsgade 62 på Vesterbro, der kommer til at eksistere i hele 7 timer fra kl. 12-19. Der er kluns, musik og auktionsobjekter, og der er guld-øl og pølsehorn. Altså kan det kun blive en succes. For at høre hvad alt fuzz’et handler om, og fordi vi elsker at høre Jay-B piske en storm op, greb vi fat i the one and only son of Hans-Otto, for at få 411’en…

Hvad er ideen med Hip Hop Pop-Up Shop, og hvad kan vi forvente på lørdag?

– Ideen er en anderledes, hyggelig og mere uhøjtidelig hiphop-event. En 1-dages forretning der aldrig kommer igen, men som forhåbentligt kan give folk en usædvanlig shopping-mulighed med en kold, gratis guld tuborg i hånden. Jeg har lavet det i ånden fra 70’ernes block parties, hvor det bare handler om at stable noget der fungerer på benene. & then fuck what it looks like! Locationen er et lille, halvpsykedelisk tomt butikslokale på Dybbølsgade 62, ved Enghave Plads. Der er en masse kvalitet i forskellige genrer til salg… graf-lærreder og merchandise fra Toys Crew, samt blandet graffiti-litteratur. Der er masser af tøj til fornuftige priser fra de mest lokale mærker på scenen, samt en special-designet extremely limited edition t-shirt til dagen, som nok skal blive et collector’s item. Så er der en stak cd’er, lidt mere merchandise og endelig en mælkekasse fyldt af vinyler fra mit eget stash til salg, for dem der ikke har snoldet alle deres lommepenge op endnu!

Du er nok den person i verden, der har sagt “God donut” flest gange. Hvorfor vælger I så at servere hjemmebagte pølsehorn?

– En god homeboy fra Svendborg har understreget vigtigheden og betydningen af pølsehorn, i forbindelse med god hip-hop og rigeligt med øl. Jeg kan ikke misrepræsentere…jeg blir nødt til at gøre nabolaget stolt. Ergo er der min mom’s hjemmebagte pølsehorn på menuen for dem med timingen og appetitten i orden. Jeg skal selvfølgelig nok huske karry ketchup til de modige, thugged out sjæle. Igen – ingen misrepræsentation tilladt – Gotta step correct!

Er det ikke dårlig timing, at en inkarneret fodboldfan som Jeppe Bisgaard har valgt at lave et arrangement under VM (du-du-du)?

– …må jeg ikke inden jeg svarer, starte med at give din brormand den største respekt i verden(smesterskaberne) for at piske den mest vanvittige vm-stemning i vejret på Facebook. Jeg tror snart jeg glæder mig mere på hans vegne end på mine egne, over at det største fodbold-spektakel i verden står for døren. Når det er sagt, må jeg bare tilstå at det har været umuligt at finde et bedre tidspunkt med alle de arrangementer der er i disse dage. Jeg har lagt det sådan at vi alle kan nå at se England-USA senere og egentlig kun går glip af Ji-Sung park’s nye frisure imod Tzatziki-drengene (SydKorea-Grækenland, red.), og jeg er rimelig sikker på at den kamp nok skal blive genudsendt på et tidspunkt…


Er det muligt at løfte sløret lidt for hvilke guldkorn, der gemmer sig i mælkekasserne, eller hvilken memorabilia, der kommer til auktion?

– Lad mig bare sige det sådan: de er taget fra de hylder med det vinyl, som jeg aldrig regnede med at skulle skille mig af med, men under mottoet “jeg har haft uendelig meget glæde af disse plader, nu håber jeg en anden vil have den samme oplevelse ud af dem”, har jeg besluttet at så må jeg ofre lidt for sagen…der er old school, der er undergrund, der er dobbelt-albums & promo-eksemplarer som jeg har slæbt med hjem fra Def Jam & Tommy Boy. Vinylerne er det eneste der ikke er fast prissat på dagen, men op til forhandling med jeres egen rap-reporter fra Mix…der er et par få jewels i kassen hvor folk sgu’skal have flere nystrøgne sedler op af lommen, før vi snakker samme sprog, men også rig mulighed for nogle rigtige gode deals… og så kan I sgu’ altid komme og stikke mig en drink senere, når I har pendlet lortet på eBay for en god fortjeneste;-)

Tilmeld dig Guld Tuborg Hip-Hop Pop Up Store på facebook.

Skrevet af ptas 09.06.2010 arkiveret under Interviews |