02.07.2010

Roskilde 010: Her får du din æder på

Som hiphopper har du nok ikke vildt travlt på årets Roskilde Festival. Én ting man dog kan bruge rimelig meget tid på, er festivalens udvalg af madboder. Desværre har Buggi Burger ikke længere en bod i øst, så det er slut med at spise dig burgermæt for en halvtredser. Anyway – her er RapSpots madguide for Roskilde 010:

Den billigste… måde at få mad på er uden tvivl at pakke diverse konservesdåser og rugbrød hjemmefra. Det koster næsten intet, men spørgsmålet er bare hvor mange gange varm tun, man gider spise om dagen.

Den transportable… middag kan i BYcenter West sagtens komme fra Soup & Sandwich, der specielt brillerer med veggiesandwiches til de kødnægtende damer. De er mættende og koster 40 kroner. Fastfood i BYcenter East og West har oppet sig efter de sidste par års fesne cheeseburgers til nu at have en fin festival fråder for 45 kroner – og du kan endda få kartofler med for 15 kroner ekstra. Og enhver hiphopper ved, det er så mega fuckin’ street at spise burgers! Christiania Falafel har også fundet vej til festivalen i år, og er lokaliseret ved Roskilde Retro – du ved, der hvor den nu afdøde scene Astoria lå.

Det mættende… måltid findes hovedsagligt hos steder, der kaster noget gryderet over ris. For at holde festival buzz’en kørende, kan man perfekt besøge Eat Beer i BYcenter West, der har smidt porter-øl i deres japanske porter-kylling. Der er godt med mad, det smager godt, og flår godt 45 kroner ud af kontoen. De glimrende Chili Con og Sin Carne kan erhverves for henholdsvis 45 og 40 dukater. Brazil ved Pavilion serverer også fin risret med kylling eller oksekød for 45 kroner. De har dog noget makabert valgt at putte salat i retten. What the what?

Den ikke så hiphop spise… er uden tvivl suppe. Man skal dog være meget hiphop for at nægte at slupre Soup & Sandwichs tomatsuppe, når det er faldet i graderne, og du er endt et tilfældigt sted i camping west uden øl eller penge. Du kan altid skrabe 25 kroner sammen på Roskilde, og så få liv i det halvkolde korpus ved en tomatsuppe.

Den helt vildt hiphop spise… er jo den klassiske burger. Buggie Burgeren er som bekendt dead and gone på årets festival. Dog kan rigtige hiphoppere tage et smut forbi Burger i Nordic, som serverer en lækker Buffalo Burger med hjemmelavet jalapeñomayo til 55 kroner. Fries med chilimayo koster dig en 20’er ekstra, og er en glimrende investering. Vi ved dog alle at real hiphoppers mødes på Ro’s Torv, hvor Burger King 4000 er lokaliseret.

Den klassiske… Roskildeæder stammer fra Grækenland. I BYcenter East kan du få de fresheste hvidløgsbrød, som er notorisk kendte på festivalen. Du får ét stort for 25 kroner eller to for 45, og så skal der masser af creme fraîche på.

Den luksuriøse… omgang mad kan findes inde på selve festivalpladsen. Thailanna er i år lokaliseret uden for Ovalens trygge rammer og det er altså nu omkring sejlene, at du kan købe, hvad der utvivlsomt er den bedste thaimad på Roskilde. Et fint menukort, hvor det der springer mest i øjnene er prisen på 80 kroner per ret, som nok lige akkurat kan fylde hullet i maven hos de fleste festivalgæster. Der bliver råbt på thailandsk i køkkenet, så det er altså også sørget for autentisk stemning.

Den sene… natmad kan man altid få hos Gringo Nachos ved Pavilion eller i BYcenter East. Køen kan være enorm, men det er grundet den mængde mad, du får for skillingen. For en 50-lap får du et bjerg nachos med ost, guacamole og salsa – og selvfølgelig de famøse hot wings, der er megahiphop æde.

De nye… steder er der selvfølgelig også i år. I området døbt ‘Nordic’ har to sværvægtere inden for dansk madkultur placeret sig. Meyers Deli serverer blandt andet flæskestegssandwich til en 50’er og diverse bagværk samt kaffe. Jægersborggade-jointen Manfred’s kan tilbyde hjemmelavet koldskål med kammerjunker og jordbær for 35, og en vegetar sandwich til en 50-krone. Pølsepusheren ved Cosmopol skal nok også prøves – i det mindste blot på grund af navnet. Disse steder er dog ikke testet – så prøv på egen regning.

Der er tonsvis af steder på festivalen, men de gennemgåede i artiklen er anbefalinger, som gør, at du sandsynligvis ikke bliver skuffet over maden på årets festival. Madstederne der nævnes er enten besøgt i år eller steder fra sidste år, som har fundet deres vej til Roskilde Festival igen.

Go’ æder!

 

Foto skudt af Bo Pee

Skrevet af Toobs 02.07.2010 arkiveret under Artikler |