05.07.2010

Roskilde 010: Kasper Spez interview

RapSpot fik en hurtig snak med Kasper Spez, inden han skulle fremføre sit show på Cosmopol. Han kom direkte fra et andet interview, der havde fået ham til at læse en tekst op, som var sammensat af ord-køleskabsmagneter. Derfor var det en afslappet, men også forvirret rapper med sæbebobler i hånden, vi blev mødt af.

Hvordan er det gået med dit album? Synes du selv det er blevet godt modtaget?

Spez: Det synes jeg, selvom der ikke er vanvittigt meget salg i det. Men fred være med det, for det havde jeg heller ikke regnet med. Det er sjældent at man løber ind i nogen, som mener det man laver, er noget rigtig lort – så holder de det for sig selv. Med det in mente så har det været en rigtig god modtagelse. Der har været meget kærlighed.
Har du været tilfreds med Tabu som pladeselskab?
Spez: Ja de gør et virkeligt godt stykke arbejde, og jeg kan mærke at der sker noget. Der sker noget mere, fordi det er et stykke dedikeret arbejde de laver.
Har du en ny plade på tegnebrættet?
Spez: Ja men jeg ved ikke om det bliver på Tabu endnu. Det er dog ikke en plade fra mig, men fra Pernille (Vallentin – Kaspers kæreste) og jeg. Vi laver en plade sammen under navnet Pudekamp. Det må du meget gerne have med, for det er det næste vi laver. Jeg kan slet ikke overhovedet magte at tænke på at lave en soloplade igen lige pt.

Var det hårdt arbejde at lave ’Fantasten’?
Spez: Det er fordi, jeg er så lang tid om det. Jeg føler virkelig, at alt det som jeg har lavet, er alt hvad jeg kan-agtigt.
Føler du dig udtømt?
Spez: Ja men så igen alligevel ikke. Det er bare virkelig svært at forestille sig, at lave 16 nye numre. Så har jeg også rigtig meget lyst til at lave noget med Pernille. Vi håber at kunne føre stilen videre fra ’Dagen derpå’ nummeret.
Nu spiller C.V. Jørgensen også hernede, er det forkert at se på det som om du nu skal tage over efter ham? Næste generation af danske tekstskrivere?
Spez: Jeg ser ikke mig selv, som en der skal tage over efter ham. Der har været meget sammenligning med ham, og det er et virkeligt stort cadeau. Det har selvfølgelig meget at gøre med, at man skal passe på, hvad man siger. I starten spurgte pladeselskaberne og journalisterne hvad er det du laver, og har du nogle idoler, så nævnte jeg C.V. Der er så meget copy/paste i den verden, så den har bare hængt fast. Jeg føler mig ikke som en videreførelse af ham, men i min verden er han en af de dygtigste i Danmark til at skrive tekster. Jeg kunne have fået meget værre sammenligninger.

Hvad betyder det for dig at skulle spille på Roskilde?
Spez: Det skulle gerne være sådan at hver koncert betyder lige meget. Jeg føler også, at jeg giver mig selv fuldstændig om så det er i Randers, Pumpehuset eller her. Men det er noget andet at spille her.
Hvad betyder Roskilde festivalen for dig, kan det måle sig med Langelandsfestivalen?
Spez: Ha ha nej det er der ikke noget der kan, jeg har 20 års jubilæum på Langelandsfestivalen i år. Men Roskilde er for mig en rigtig god bror, som man kender godt, og aldrig skuffer. Det er dejligt, at være her for folk er glade, og når vejret er godt, så er det altid hyggeligt.
Har du nogle bands du skal se hernede?
Spez: Selvfølgelig skal jeg se C.V. Jørgensen. Så ville jeg meget gerne se Den Sorte Skole.

Har du haft en speciel oplevelse hernede som du gerne vil dele med folk?
Spez: Ja det har jeg faktisk. Jeg havde en spøjs oplevelse her forleden dag, hvor jeg lige er ankommet sammen med kæresten. Så står jeg og køber cigaretter, og så støder jeg ind i en fyr. Han kommer op ved siden af mig, og siger: ”Du ligner lidt ham Kasper Spez”. Nå ok siger jeg og så siger han: ”Ja det gør du ret godt, men det er ikke helt rigtigt men tæt på. Du minder en del om ham, men det er ikke helt”.
Det var en meget ekstrem oplevelse, er det mig, egentlig? Jeg kan ikke lade vær at tænke på den gamle historie om Chaplin, der stiller op i en look-a-like konkurrence af ham selv og blev nummer tre. Det er jo lidt i samme stil. Jeg sagde aldrig det var mig, jeg svarede bare på hans spørgsmål. Han sagde: ”Du gør det ret godt”, og jeg svarede bare – ”Jeg gør hvad jeg kan”.

Har du til sidst et par ord til RapSpots læserne?
Spez: Jeg håber altid at folk støtter op omkring musikken uanset hvad de er til, og RapSpot er jo Danmarks fedeste rap-hjemmeside. Jeg har jo slået mine folder på lyrikboardet før i tiden, og læser stadig RapSpot en gang imellem.

Foto: Bo Pee

Skrevet af Jaycob 05.07.2010 arkiveret under Interviews |