01.10.2010

Musikfilm, quiz og plade-bytte-dag!

Et par gæve gutter og gutinder har stukket hovederne sammen og skabt noget så fantastisk som en københavnsk musikfilm-festival, ved navn Film & Music. Festivalen varer fra 7.-10. oktober og finder sted I Cinemateket. Det i sig selv er hyggeligt nok, men hvorfor skriver RapSpot om det? Fordi, festivalen byder på film om funky soulmusik og uafhængige pladebutikker, og derudover er der mulighed for at deltage i en musikquiz med svedige præmier og en kæmpe plade-bytte-dag!

På festivalen vil følgende film blive vist:

Lørdag 09.10.10: Stax Double-billRespect Yourself: The Stax Records Story og WattStax vises som en samlet pakke

Respect Yourself: The Stax Records Story
Med ‘Respect Yourself’ får du hele historien om det legendariske selskab: Fra begyndelsen som beskedent lokalt hangout til positionen som kulturelt og politisk flagskib midt i 60′ernes borgerrettigheds-æra – med alt hvad det indebar af underfundige forretningsdispositioner, tragiske dødsfald og finansielle nedsmeltninger. Samuel L. Jackson lægger stemme til den medrivende fortælling, hvis billedmateriale er hentet i arkiver og blandt de respektive artister selv.

Trailer:

WattStax
Soulmusikkens svar på Woodstock! 100.000 sorte amerikanere samledes i august 1972 til en gigantisk fest i Los Angeles Coliseum for at mindes raceurolighederne i bydelen Watts syv år tidligere – uroligheder, der havde haft deltagelse af over 35.000 aktivister, og som kostede 34 mennesker livet, sårede mere end 1.000, forårsagede skader for 200 millioner dollars og varslede en stribe voldelige sammenstød mellem politi og forbitrede borgere i de følgende år. Festivalen blev sponseret af pladeselskabet Stax – et af periodens hotteste soul-labels. ‘Wattstax’ dokumenterer denne historiske event på eksemplarisk vis og giver, ud over sine fabelagtige billeder af optrædende kunstnere, en fornemmelse af, hvordan det var at være African-American anno 1972. Blandt de optrædende musikere er Isaac Hayes i fuldt guldkæde-ornat, de mindst lige så outrerede Bar-Kays og et væld af andre prominente navne. Undervejs sætter en speedsnakkende Richard Pryor ekstra gang i løjerne med sine kæberaslende morsome monologer, og lige så ofte klippes der til optagelser uden for det store stadion, til livet blandt musikere og helt almindelige mennesker i Watts. Denne restaurerede 30-års-jubilæumsudgave har været vist på flere internationale festivaler og har modtaget en respektindgydende mængde priser.

Trailer:

Køb billet til de to film lige her.

Fredag 08.10.10 og søndag 10.10.10: Soulboy
Soulboy’ er en inciterende og hypnotisk historie om Northern Soul-scenen i England. Britiske chums kan med denne film i den grad svinge skinkerne. Filmens stemning er ikke ulig Karel Reisz’ Oscar-vindende 60′er-klassiker ‘Lørdag aften, søndag morgen’, bortset fra at lydsporet har fået alle anmeldere til skrige på et soundtrack. En intens humørspreder, der vil få salen til at gynge mere end Oslo-bådens rock cruises.

Trailer:

Køb billet til forevisningen om fredagen lige her og en søndags-billet her.

Søndag 10.10.10:I Need that Record – The Death (or Possible Survival) of the Independent Record Store
3.000 uafhængige pladebutikker er lukket i USA inden for det seneste årti. Med sydende humor, brutal ærlighed og stor indlevelse undersøger den unge amerikanske guerilla-dokumentarist Brendan Toller grundlaget for den massive butiksdød. I filmen møder vi både butiksindehavere (“døde” som levende), musikudgivere og -fetishister, prominente pladesamlere som Thurston Moore (Sonic Youth), Chris Frantz (Talking Heads), Patterson Hood (Drive-By Truckers), Pat Carney (The Black Keys) foruden aktivisten og filosoffen Noam Chomsky. Tollers undersøgelse er peppet op med sjove og sigende animerede sekvenser, der sammen med de øvrige elementer tegner et mosaisk og romantisk billede af en (måske døende) subkultur udgrænset af grådige pladeselskaber, mediemagt, homogeniseret radio, kæmpekæder, indifferente “stjerner”, styret af stinkende penge – og af den allestedsnærværende digitale revolution.

Trailer:

Køb billet lige her.

I sammenhæng med fremvisningen af filmen. ‘I Need that Record – The Death (or Possible Survival) of the Independent Record Store‘, vil der også være musikquiz og et stort pladebyttearrangement, hvor mange af Københavns små pladebutikker vil deltage. Som privat person er man også selv mere end velkommen til at hive egne plader med, og bytte dem til noget bedre. Findes der en bedre kur mod en søndagsblues, end at crate digge og omsætte din ellers ubrugelige musikviden til lirede præmier?

Facebook-link til musikquiz og plade-bytte-event lige her.

Skrevet af Johnny Lund 01.10.2010 arkiveret under Nyhedsarkiv |