27.04.2011

LiveSpot: Aloe Blacc @ Store Vega

På en stille mandag, den 18. april, fik København besøg af en af de mest hypede soulsangere lige pt. Manden med hvad der næsten kan kaldes hymnen til den hårde tid omkring finanskrisen, havde medbragt gode ting og soulsvendene fra bandet The Grand Scheme.

Det seksmand store orkester trådte ind på scenen med det proklamerende udsagn: ”Change is gonna come”. En potpourri af Aloe Blacc-melodier blev fremført i medley, og da bandet i medleyen kom til ’I Need A Dollar’, var det rimelig fyldte Store VEGA klar til soul i verdensklasse. Her var det så, at Aloe Blacc trådte ind på scenen. Med fedora, grøn skjorte, sandfarvet vest og en udstråling der sagde spar 2.

Et ”How are you feeling”, og så var vi ellers i gang med ’Hey Brother’, der til trods for en lidt for lav vokal, stadigvæk fik Aloe Blacc ud over scenekanten. Føromtalte vokal kom først til sin gode ret under ’You Make Me Smile’, der i formidabel fremføring, hvor The Grand Schemes virkelig fik spillet VEGA op, alt imens hovedpersonens karisma og stærke stemme bjergtog publikum, der ikke var blege for lidt fællessang. Der var plads til det hele. Måske spiste nummeret lidt for meget tid af sættet. ’Femme Fatale’, ’Green Lights’ og ’Good Things’, alle fra nyeste album af samme navn som sidstnævnte nummer, faldt alle i god jord, og for at holde stemningen kørende, var der klassiske crowdparticipationelementer, der dog ikke var altoverskyggende, som set ofte ved hiphop-koncerter.

Hele vejen igennem koncerten var der en super vibe, og materialet var velvagt – måske lidt for velvalgt. Kendere af Aloe Blacc kunne nemlig godt have brugt et par numre fra 2006-albummet ’Shine Through’. Her kunne et par minutter af ‘You Make Me Smile’ godt have været barberet af, og et nummer som ‘I’m Beautiful’ sat på sætlisten.
De mest soulede elementer kom ved mere rolige numre à la ’If I’, hvor Aloe på smukkeste vis skar igennem med hans rene og kraftfulde vokal, og The Grand Scheme-bandet kan ikke roses nok for at have leveret det perfekte baggrundsbillede til numrene, hvor Aloes ærlighed og nærvær stod ekstremt skarpt.

Det skulle naturligvis ske på et tidspunkt. Da det endelig var tid til ’I Need A Dollar’, ramte stemningen et ekstatisk højt niveau. Aloe Blacc havde som fint lille gimmick valgt at vifte en dollarseddel, og den gik rent hjem. Blandt andet grundet det kæmpe overskud, den store vokal, den enorme karisma og et fremragende band, var koncerten aldrig i fare for at blive en udvandet mandagsfuser. ’I Need A Dollar’ var sandsynligvis påskud for mange for at besøge VEGA, men der var bestemt meget andet valuta for pengene.

Efter 50 minutter var dollarsedlen pakket sammen, og Aloe forlod scenen. Selvfølgelig for at vende tilbage, da opvarmningen Maya Jupiter fik delt lidt scenetid med Stones Throw-artisten. Bandet spillede sig langsomt ind på scenen. Først bas, så med en fantastisk saxofonsolo, der i den grad faldt i publikums smag. Næsten lige så meget jubel, som da en genial fortolkning af en af musikhistoriens største numre fandt sted; ’Billie Jean’. Efter ’Loving You is Killing Me’ og et par minutter, hvor The Grand Scheme havde fri leg til at vise sig frem – og der blev leveret soloer, der trods mangel på Aloe Blacc stadigvæk havde fuld kontrol over publikum – var det hele så slut.
Efter fem kvarter i selskab med Aloe og band kunne publikum igen forlade VEGA-etablissementet. Et par hundrede fattigere, men en koncertoplevelse af de større rigere. Aloe Blacc fik i den grad vendt den stille mandag til en soulfuld en af slagsen.

Foto: Kenneth Nguyen (klik for større skud)

5 ud af 6 spots

Skrevet af Toobs 27.04.2011 arkiveret under LiveSpot |