09.05.2011

Street Quiz: 2×1 billetter til Rakim i VEGA

Scratch Entertainment & Scratch Gothenburg præsenterer (til vores store glæde) RAKIM (US) i VEGA – fredag den 27. maj. For første gang i historien, sætter The God MC fod på dansk jord, og det skal ikke gå ubemærket hen! Manden, der gjorde fraserne “Make ’em clap to this” og “Paid In Full” populære, er blandt de absolut mest respekterede rappere nogensinde og for mange den ultimative mc personificeret. Billetter kan købes på billetlugen.dk, hos Fona eller det lokale posthus. Mere info på www.vega.dk og www.myspace.com/rakim – Vi udlodder 2 billetter lige her! (Klik evt. på flyeren for stor version)

Rakim voksede op i Long Island udenfor New York. Han drømte om at blive professionel i NFL, men var tættere på et liv som karrierekriminel. Heldigvis opdagede han hiphop-kulturen og slog sig sammen med vennen Eric B. i hvad der skulle vise sig, at være et af de vigtigste partnerskaber i rapmusikkens historie. Albummene Paid In Full, Follow The Leader, Let The Rhythm Hit ‘Em og Don’t Sweat The Technique fra Eric B. & Rakim bliver betragtet som klassikere som enhver old school hiphopper med respekt for sig selv kender på rygraden.

Det første gang nogensinde, at det er lykkedes at få rap-guden til at optræde på dansk jord, selvom mangen en hiphopper har sukket efter at opleve ham i levende live. Heldigvis lader han sig stadig tiltrække af mikrofonen som en magnet. Så sent som sidste år optrådte han til det prestigefulde hiphop-festival Rock The Bells i USA, og nu er turen endelig kommet til Danmark. Når Rakim optræder den 27. maj i VEGA markerer det et imponerende jubilæum. Det vil nemlig være nøjagtig 25 år siden Eric B. & Rakim udgav debutsinglen Eric B. is President i maj, 1986. Nummeret fremstår ligeså potent i dag som for et kvart århundrede siden. Det skyldes i høj grad, at de rim og flows Rakim leverede, er blevet den DNA som rappen stadig lever på. Inspirationen kan høres hos alle moderne rappere fra Tupac og Snoop Dogg til Jay-Z og Eminem. De er ikke blege for at indrømme indflydelsen. Nas har sågar lavet et hyldestnummer udformet som Rakims biografi.

I en tid, hvor rap handler mere om tøj end talent og autotune i stedet for autencitet, er Rakim blevet synonym med alt hvad der er rigtigt i hiphop-kulturen. Det viser han med 110 procent sikkerhed i Vega den 27. maj når Rakim Allah, The R, The 18th Letter, Ra, The Punisher eller slet og ret bare The God indtager scenen.

Svar korrekt på nedenstående spørgsmål senest fredag d. 20. maj og deltag i konkurrencen om i alt 2×1 billetter.Spørgsmålet: Indsæt det manglende ord i titlen “I know you got —- ?”

Konkurrencen er afsluttet og vinderen har fået svar. Svaret er “Soul”.

Skrevet af K-V 09.05.2011 arkiveret under Nyhedsarkiv |