19.06.2011

Roskilde 011: Her er årets Roskilde-hiphop

Så er det ved at være tid til en uge fyldt med solskin, fadøl og hiphop i skøn forening. Der er måske ikke overvældende meget rap på årets festivalplakat, men til gengæld er de fleste af årets optrædende kendt for at levere en høj standard.
Programmet er offentliggjort, så herunder kan du finde en liste over de navne du som hiphop-fan ikke bør misse, samt lytte til et par anbefalede numre.


Black Milk, torsdag på Cosmopol kl 17.00:
Når festivalpladsen åbner torsdag 30. juni kan du knap nok nå at købe en gylden fadøl før Black Milk kommer og bringer musikalsk mælk til din sorte morgenkaffe. Den rappende producer fra “The D” er nemlig årets allerførste optrædende. Black Milk udgav sidste år ’Album of The Year’. Futuristisk lyd, velprogrammerede trommer og en håndfuld gæsterappere.
Lyt og se videoen til: ‘Deadly Meadly’

Atmosphere, fredag på Odeon kl 19.00:
Tag din boombox med, for først 26 timer senere er der atter hiphop i Roskilde. Her er det til gengæld Minneapolis-duoen Atmosphere der indtager scenen. Gruppen leverer formentlig en del materiale fra deres sjette album ’The Family Sign’ fra april, der i vanlig stil er fyldt med poesi, levende livsbetragtninger og masser af skaberi fra gruppens rapper Slug. Kan stærkt anbefales.
Lyt og se videon til ‘Just For Show´

Per Vers, lørdag på Cosmopol kl. 12.00:
Gram-rapper Per Vers er klar til at sparke tømmermændene ud af dit hoved tidligt næste dag. Med nye tracks – og måske en freestyle? Den mangeårige Roskilde-konferencier udgav for få måneder siden sit andet soloalbum ’EGO’, som er noget af det mest personlige og anmelder-elskede danske rap der længe er udgivet. Også her på sitet.
Lyt og se videoen til ‘Ironman’

OFWGKTA, lørdag på Cosmopol kl. 15.45:
Årets uomtvisteligt mest hypede navn Tyler, The Creator og hans venner i kollektivet Odd Future Wolf Gang Kill Them All er klar til at give publikum en eftermiddag der skiller sig ud fra de sædvanlige. Hvis man har fulgt hypen og set nogen af gruppens liveoptrædener på nettet ved man nok, at det kan være en god idé at kommer tidligt for at få en plads. Men også at det er med sit helbred som indsats at man stiller sig forrest. Odd Future er ondt, obskurt og originalt på samme tid og frontmand Tylers nye album ‘Goblin’ er hvad alle rapfans taler om i 2011.
Lyt og se videoen til ‘Yonkers’

Curren$y, søndag på Cosmopol, kl 16.00:
Søndag bliver den helt store dag for Roskildes hiphop-fans. Rapperen Curren$y har flere dollars i sine tekster end der blev brugt på at rydde op efter Orkanen Katrina i hans hjemby New Orleans. Årets mest iced-out rapper er ofte allieret med solide producere, så der er god mulighed for en god søndagschiller.
Lyt og se videoen til ‘#JetsGo’

Big Boi, søndag på Arena, kl 18.00:
Efter Curren$y, har du nok lyst til at bruge lidt penge, og der er da også lige tid til en burger og en ølbong før Outkasts ene halvdel Big Boi er klar til at fyre op for en sydstatsfest. Hans album ‘Sir Lucious Left Foot: The Son of Chico Dusty’ er den første soloudgivelse der nogensinde er kommet ud af Outkast. Her på RapSpot mente vi det var 2010’s tredjebedste udgivelse. Festivalens klart største hiphop-navn i år.
Lyt og se videoen til ‘Shutterbugg’

L.O.C., søndag på Orange, kl 19.30:
Lidt senere på aftenen indtager dansk raps bestseller, L.O.C. Orange Scene som den eneste hiphopper i år. Rapperen med de irske aner udgav femte soloplade ’Libertiner’ i marts. Rygtet siger, at der også bliver plads til en håndfuld gæsterappere på den store scene… ** HOST ** Jokeren.. ** HOST, HOST**
Lyt og se videoen til ‘Momentet’

Timbuktu & DAMN!, søndag på Arena, kl 24.00:
Energifyldte rap-elskere kan passende slutte festivalen af med årets mest festlige hiphop-act, Timbuktu & DAMN! der er med til at lukke årets Roskilde. Den svenske konstellation har tidligere formået at sætte godt gang i festivalpublikummet, så mon ikke også de kan holde en god midnatsfest i år.
Lyt til ‘Resten av ditt liv’ fra Timbuktus nye plade ‘Sagolandet’

That’s all for hiphop, this year – vi ses i mudderet!

Oh, forresten – Skateområdet bliver i år udvidet og hedder nu Street City, og her kommer der sørme også en håndfuld hiphop, heriblandt Pede Gøbb og Khal Allan. Læs mere her

Skrevet af Falco Lamb 19.06.2011 arkiveret under Nyhedsarkiv |