30.06.2011

Roskilde 011: Spytbakken Allstars lukkede Street City-scenen med fællessang

img_5412Der var i den grad dømt hiphop onsdag eftermiddag, da kollektivet Echo Out, der står bag de populære ‘Spytbakken’-kompilationer, havde medbragt det tunge skyts for at spille op i Roskildes Street City. Det blev en fornem afslutning på det nye hiphop-initiativ på Roskilde Festival.

Jeg skal blankt erkende, at jeg ikke har styr på hele pladeselskabets diskografi, men selv for den relativt uvidende var det klart, at Spytbakken Allstars gav en glimrende koncert, og bestemt gav incitament til, at festivalledelsen skal fortsætte Street City.
Det var en pæn skare af mennesker, der var fremmødt, og pladeselskabet – der jo efterhånden er et af de få, der får solgt deres musik – har bestemt fået dannet sig en god fanbase. Fra første nummer og helt til slut, badede det med solbeskinnede hænder i vejret.

’Stof Til Din Efterfest’ og ’Skruebrækker’ fik godt fat i publikum, og det var klart, at musikken passede væsentligt bedre til stemningen og folks eftermiddagsbuzz, end tilfældet var med mandagens koncert med Intelligent Pushing, hvor et andet tidspunkt på dagen nok havde resulteret i en bedre koncert.
Echo Out havde som sagt medbragt masser af kunstnere til onsdagens show. Kværn, Pede Gøbb, Guldgruppen, Khal Allan og Illusionisten var blandt andet blandt de fremmødte, og det fremgik klart, at hele crewet var glade over scenetiden på årets festival.

Som oftest stod der nemlig en frygtelig masse af kunsterne på scenen og gav den op for rap-vennernes numre – det gav et virkeligt fedt nærver og energi til koncerten, at der crewet imellem var en fed stemning og support til hinandens musik. Ikke noget Wu-Tang Clan-stilo med at falde i søvn ved en højttaler, som den gode Tony Starks jo tidligere har formået.
Som en sucker for geniet Khal Allan, der jo er blandt den absolutte rapelite i Danmark, kunne jeg dog godt have klaret et par numre fra blandt andet ’Tuder og Høvding’.

Det ultimative klimaks kom da posse-cuttet ’Spytbakken’ blev fremført til sidst. Det skreg naturligvis på fællessang og højt humør, og det var en smuk, smuk afslutning på en eftermiddag, hvor Spytbakken i den grad fik vist, at undergrundshiphop kan leveres til mainstream-masserne.
Festen i Street City fortsatte derefter videre, da Boulevard-bossen DJ Typhoon kradsede vinyl og gav sommertoner til festivalgæsterne.

Foto: Kenneth Nguyen (klik for større skud)

Skrevet af Toobs 30.06.2011 arkiveret under LiveSpot |