02.07.2011

Roskilde 011: Chase & Status @ Cosmopol (torsdag)

img_5689Efter den meget vellykkede Black Milk-koncert tidligere på dagen, skulle Cosmopol lukkes af det elektroniske act Chase & Status, og da gruppen lige nu hitter med ’Blind Faith’, kunne det da også ende med at blive en underholdende aften. Jeg havde dog aldrig i min vildeste fantasi forventet, hvad der rent faktisk ventede mig.

Trods at mange festivalgæster allerede var placeret ved Iron Maiden og PJ Harvey, havde en stor flok fundet vej til Cosmopol. Allerede mange minutter inden starttidspunktet sydede og boblede det omkring festivalens tredjestørste scene.

Da gruppen så endelig gik på, med en ekstra bemanding i form af trommeslager og mc’en Rage, var det i et tempo sjældent oplevet før. Selv hardcore drum’n’bass-koncertgåere kan have mistet pusten af det voldsomme tempo, der blev lagt for dagen. Faktisk måtte man afbryde koncerten kortvarigt for at få ro på gemytterne. Da den endelig blev genoptaget, var bandet da også flinke til at minde publikum til at tage en slapper et par gange. Selvfølgelig alt imens fantastiske visuals og brutal, dyster drum’n’bass smadrede ud i nattens mulm og mørke. Rage styrede koncerten fantastisk og fik hele tiden folk til at give mere og mere energi til kunstnerne – en fantastisk oplevelse, hvor alt bare klappede. Chase & Status krævede en fest, og publikum havde intet andet valg end at går fuldstændig amok og hylde drum’n’bass-heltene.

Og da superhittet ’Blind Faith’ til sidst gjaldede ud af højttalerne, var der (trods det voldsomme tempo koncerten igennem) stadigvæk kræfter til, at stemningen nåede et absurd vildt niveau. Da gruppen vendte tilbage med ekstranummer, gjorde det ikke kærligheden til gruppen mindre, at dannebrog blafrede i hånden på Rage.
Et formidabelt live setup, hvor trommernes rå lyd og mc’en Rage styrede masserne med hård hånd gav koncerten en helt anden intensitet, end hvis det blot havde været med laptops og CDJ’s. Publikum gav næsten alt for meget gas til Chase & Status, men andet var næsten svært, for musikken og gruppens fantastiske optræden indbød i den grad til dyrisk, voldsom, rå energi og fest.

Som en kammerat efter koncerten sagde – dehydreret, svedende og fuld – ”av, av, av for en koncert”. Fuld plade til Chase & Status – andet havde været en fornærmelse.

6 ud af 6 spots

Foto: Kenneth Nguyen (klik for større skud)
Se flere i koncertgalleriet fra torsdag.

Skrevet af Toobs 02.07.2011 arkiveret under LiveSpot |