03.07.2011

Roskilde 011: OFWGKTA @ Cosmopol (lørdag)

img_6779“WOLF GANG! – WOLF GANG! – WOLF GANG!”

Det var næppe noget der kom som en overraskelse, men allerede inden showstart føltes Cosmopol-teltet som en sauna, hvor årets utvivlsomt mest hypede hiphop-navn skulle spille. Dette var ikke en koncert hiphop-fans fik for sig selv, og derfor var det også ubegribeligt hvorfor festival-ledelsen ikke havde valgt en større scene til de unge mænd fra Odd Future Wolf Gang Kill Them All og deres meget talstærke publikum.

Gruppens enlige kvinde Syd The Kid var første medlem på scenen, tændte pladespillerne og satte samtidig ild til jorden under de fremmødte med Rich Boy-nummeret ’Drop’. Kort efter trådte det meste af Wolf Gang-crewet frem og rimede sig igennem bastunge gruppetracks. Men det var først da gruppens frontmand Tyler, The Creator kom rullende i sin kørestol på scenen, at lydmuren måtte give efter for fanråb.

Tyler, den lammede goblin af en rapper har brækket sin fod for få uger siden. Et faktum der tidligere satte rygter om koncertaflysning i gang. Men her var han altså, på dansk grund og i fuld gang med ’Transylvania’ – et forvirrende raskt uptempo track, der øjensynligt ikke kunne holde den lettere lemlæstede rapper fra at hoppe og danse rundt på sin ene raske fod. Ren crowdpleaser.
Reaktionerne fra de fremmødte var komplet overvældende. Der blev råbt, rappet, hoppet, skubbet og kastet med vand og ølkrus i alle ender af det kogende telt. De fleste så alligevel ud til at elske det, mens ulvebanden på scenen mest af alt så ud til at være oprigtigt overraskede over den næmest rabiate modtagelse.

Det meste af teltet rappede med på flere af de første linjer af youtube-hittet ’Yonkers’, mens publikums “WOLF GANG”-råb overdøvede både musik og mikrofon under ’Sandwiches’. Her brillierede især rapper Hodgy Beats med sit vers, mens to – sikkert storsvedende – fans i fuldt ulvekostume blev hevet på scenen for at gøre GOLF WANG-festen endnu mere absurd.
På trods af gruppens uhørt store hype verden over, ville det vel knap være meget mere end ti procent af de fremmødte der kunne udpege de forskellige rappere på scenen. Derfor holdt de fleste fans sig lidt mere rolige under mange af de mindre eksponerede numre fra OFWGKTA.
Det var Odd Future – og ikke kun Tyler – der stod på plakaten, og det var derfor med rette at Domo Genesis og især Mike G fik lov til at spytte et par udmærkede numre. Men i et telt på 100+ grader kunne man godt ønske sig, at en smule fedt blev skåret af showet.

Første del af ’Tron Cat’, et af de lyrisk mest morbide hiphop-numre nogensinde, blev spyttet fra kørestolen, men til dagens koncert afsluttet med de groteske linjer, som Tyler, The Creature fremfører i et nursery rhyme:“Victim, victim. Honey you’re my fifth one. Honey on that topping when I stuff you in my system.”
Da setlisten nåede ‘Radicals’ med det anarkistiske omkvæd ”Kill People, Burn Shit, Fuck School” gjorde Tyler, manden med den brækkede fod, alvor af sine trusler om at stagedive. Og det var her festivalen trak stikket og valgte at slukke for al lyd fra scenen som konsekvens.
Dermed sluttede et af de mest vanvittige hiphop-shows Danmark nogensinde har lagt jord til, og dermed gik Odd Future af scenen med noget der mindede om en martyr-status blandt deres fans.

4 ud af 6 spots

Foto: Kenneth Nguyen (klik for større skud)
Se flere i koncertgalleriet fra lørdag.

Skrevet af Falco Lamb 03.07.2011 arkiveret under LiveSpot |