05.07.2011

Roskilde 011: Curren$y @ Cosmopol (søndag)

img_6859Et godt stykke over halvdelen af Cosmopol-teltet var fyldt denne brandvarme søndag, for at få deres ryger på med Curren$y, som i hvert fald selv havde gjort sit for at være så skæv som overhovedet muligt, inden han trådte på scenen og startede løjerne med ‘Drug Flow’ efterfulgt af hans ‘New York Shit’-cover ‘Roll My Shit’ og ikke mindst ‘Elevator Music’, som fik publikum godt med fra start af.

Noget ukonventionelt valgte Curren$y dog at underspille sin egen rolle som hovedperson, idet han gang på gang afviste klapsalver og i stedet opfordrede til at tage endnu et hvæs af den gode cheeba: “If you clappin’, you ain’t smokin’, I ain’t the police, roll up, I wanna smell it, don’t trip off me, shit I’m just high and dancing, I would have done this at my house”.

Desværre dræbte Curren$y ofte den opbyggede stemning ved at gøre emnet omkring klapsalver til en gennemgående tematik, idet publikum hen mod slutningen enten var blevet for skæve til at klappe, eller helt havde opgivet.
Heldigvis var Curren$y en underholdende karakter i sig selv, og hans familiære banter og skæve kommentarer, som showet var spækket med, faldt i virkelig god jord hos publikum, der selvom de måske ikke fik lov til at manifestere deres begejstring tydeligvis nød at være i selskab med Curren$y, som leverede sine raps med masser af karisma, inddragelse og overskud.

Desværre var showet dog præget af en måske lidt for afslappet tilgang fra Curren$ys side, som ikke havde andet end en press-play-DJ med i bagagen, som hverken gjorde fra eller til. Derudover startede en fed seance med nogle sporadiske acapella-rim som et godt alternativ til de bastunge tracks, men endte med at blive et stort irritationsmoment, idet de sidste 10 numre reelt set ikke bestod af andet end et vers med beat, efterfulgt af et acapella-vers – og det er simpelthen for meget.
Curren$y kom dog godt rundt omkring sit store repertoire, og man blev blandt andet budt på tracks som ‘Bout It’, ‘Roasted’ og ikke mindst ‘A Gee’, som fik hele publikum til at kaste deres JETS-tegn i vejret i et kort øjeblik, hvor det var tilladt at holde en rygepause.

Der skal dog ikke ligges skjul på, at Curren$y bestemt godt kunne have leveret mere, og at et knap så rygervenligt publikum, havde måske givet mere kontant afregning.

3 ud af 6 spots
spot

Foto: Kenneth Nguyen (klik for større skud)
Se snart flere i koncertgalleriet fra søndag

Skrevet af SPOL OP! 05.07.2011 arkiveret under LiveSpot |