15.09.2011

LiveSpot: Mac Miller i Vega, 14. september

Mac Miller er for mange stadig en relativ ukendt ung fyr, der dog alligevel har formået at ansamle sig noget af et følge, både i USA, men bestemt også internationalt, som det så sandelig gav sig til udtryk på et totalt udsolgt Store Vega denne onsdag aften – rimelig godt klaret for en 19 årig knægt, der ikke har meget andet end en håndfuld mixtapes og en EP på CV’et.
Men lever Mac Miller så op til sin hype?

Det gør han vel. På en måde. Måske… alt efter hvilket blik man vælger at anlægge. For Mac Miller gav den da gas, og koncerten var relativt godt skruet sammen – sådan da. Men manglerne var der mange af, og det var egentlig mest af alt publikum som leverede kraftpræstationerne denne aften.

For at konkretisere lidt, så startede koncerten – som så mange af dem gør – med en hypet DJ, der gjorde sit bedste for at varme publikum op, med et lille 10 minutters set. Numre som Mobb Deeps “Shook Ones pt. II” blev mødt med undren, hvorimod Tyler the Creators “Yonkers” blev mødt af euforisk jubel. Med andre ord, ungdommen var i huset.
Mac Miller gjorde sin entré til “Get ‘Em Up”, i en langt mere energisk version, end den man kender fra hans “K.I.D.S.”-mixtape. Energien blev ti-dobblet af publikum, som tog imod aftenens hovedperson med massiv jubel og tilråb. De næste 10 minutter skød Mac Miller os derefter igennem en perlerække “hits” fra hans nyere mixtapes “K.I.D.S.” og “Best Day Ever”. Det blev således både til “Get Up”, “Good Evening” og ikke mindst “The Spins”, der fik publikum helt op i det røde felt.

De mange tracks, på meget lidt tid, gjorde mig nervøs for at Mac Miller ikke ville give publikum den fornødne opmærksomhed, men det skulle vise sig at blive det stik modsate scenarie – og endte faktisk med at blive aftenens største problem.

For Mac Miller kan godt lide at tale, rigtig meget. Faktisk kan Mac Mille lide at tale så meget, at de første 10 numre blev fyret af på knap 20 minutter, hvorimod de sidste 10 tog næsten en hel time at kæmpe sig igennem, og det er faktisk rigtig lang tid, når man dertil ligger, at han langt hen ad vejen kun fremførte et enkelt vers plus et omkvæd fra hvert track.

Heldigvis for Mac Miller, var publikum rimelig upåvirket af dette hele vejen igennem. Jeg skriver “heldigvis”, fordi jeg ikke kan lade være med at tænke på, at et lidt ældre publikum, med lidt mere koncert erfaring, havde givet Mac Miller kontant afregning for hans noget sjuskede tilgang til showet. Lange taler præget af amerikansk you can do it-retorik, sjuskede acapella-fremførelser imellem (næsten) hvert nummer, og en decideret dårlig lyd flere steder under koncerten, er ikke umiddelbart noget som bliver belønnet, men denne aften, valgte publikum at se igennem fingrene med det, og hylde det faktum, at de kunne få lov til at feste sammen med deres nyeste rap-håb.

Og en fest, det var det. Mac Millers musik er kendetegnet ved at være rimelig afdæmpet, men numre som “I’m Ready”, “Party All Around The World” og “Nikes On My Feet”, blev fremført med så megen energi fra Mac Miller, at publikum ikke kunne andet end at lade sig rive med. Og man kan sige hvad man vil om selve præstationerne, men Mac Miller er one charming motherfucker.

Hen mod slutningen bevægede koncerten sig over i den lidt blødere og sangtunge ende, som det efterhånden er blevet kutyme med mange af de nye mainstream-rappere. Vi fik således både “The Rabbit Hole”, “Sunshine” og “Another Night” fremført, og selvom Mac Miller ikke ligefrem er verdens bedste sanger, så indbød det til fællessang hen over gulvet, så man ikke kunne andet end at blive grebet af stemningen.
Koncerten afsluttedes med manér, hvor “Knock, Knock”, “Frick Park Market” og selvfølgelig “Donald Trump”, gav publikum mulighed for at give afløb for deres absolut sidste energireserver.
Som helhed præsterede Mac Miller ikke meget ud over det middelmådige. Men publikums vilje til at holde en fest, og deres ekstremt høje energiniveau fra start til slut, gør at koncerten som helhed, bliver hevet op til det acceptable. Der skal dog ikke herske nogen tvivl om, at et mere kritisk publikum kunne have gjort aftenen katastrofal for den unge Mac Miller.

3 ud af 6 spots
spots

Foto: Michael Hornbogen (klik på skuddene og de vokser på dig)

Skrevet af SPOL OP! 15.09.2011 arkiveret under LiveSpot |