07.07.2012

Roskilde 012: Evidence @ Cosmopol (fredag)

img_8331”Hold da op, hvor er her mange mennesker”, siger Evidence, da han træder ind på Cosmopol-scenen. Men selv for en mand med hans navn, er det er svært at føre bevis for. Omkring halvdelen af teltet er nemlig smuttet ud i festivalland, hvor vejret holder tørt. Indenfor regner det dog ’Cats & Dogs’ på de trofaste fans.

“You ain’t got no Evidence! Evidence! Evidence!”

Nummeret hedder ‘It Wasn’t Me’, og var det, som kickstartede soloshowet fra den ene rappende halvdel af Dilated Peoples, som trods sit indiskutable talent, leverede en noget tung og tør koncert.
Mange af beats’ne fra rapperens seneste udgivelse ’Cats & Dogs’ spinnede rundt på pladespilleren, mens Evidence med vanlig professionalisme leverede lyrikken. Alchemist-bangere som ’The Liner Notes’ og selvproducerede joints som ’I Don’t Need Love’, er glimrende hårde hiphop-numre. Det samme kan siges om ældre numre som ’Mr. Slow Flow’. Men som sidstnævntes navn antyder, er det altså ikke festgaranter, der brager ud over publikum.

Ikke et ondt ord om kompromisløs hiphop, men Evidence har det altså med at gå en lille smule på autopilot, når han står alene på en scene. Lige så utrolig han kan være i selskab med Rakaa til hæsblæsende Dilated-shows, ligeså tørre og søvndyssende kan hans solooptrædener virke.
Det er rap, rap, rap og mere rap, der bliver serveret for crowden, over beats pumpet fuld med så kraftig en bass, at ethvert insekt og enhver bille på Dyrskuepladsen med garanti får rystet livet af sig.
SÅ sultne på hiphop er det altså de færreste der er. Rapperen selv, erkendte da også på scenen, at han ikke har mange andre knapper at trykke på, for at pifte showet op. Men hvad der er særligt kritisabelt er, at Evidence ikke engang udnytter de muligheder han har.

Af uransagelige årsager spiller han ikke et eneste nummer fra Dilated Peoples-pladerne. Man forestiller sig ellers, hvilken stemning han kunne opnå med hits som ’Worst Comes To Worst’, ’The Platform’ eller ’Live On Stage’. Det er fint og forståeligt, at man som solokunstner forsøger at bevæge sig videre i karrieren, men Evidences sætliste virker mere demonstrativ end innovativ. Det bliver for mørkt, indelukket og snæversynet til at være en fest.
Det mest positive ved Evidences koncert var, at han havde gemt højdepunktet til sidst. Mere muntre toner på ’Chase The Clouds Away’ og ’Good Times’ løftede Roskildestemningen en del. Og især var det lækkert med den DJ Premier-producerede ’You’, som endte ud i en Primo-medley med både ’Full Clip’ og ’Boom’ som baggrundstapet for rappen.

Men igen. Alt i alt et tørt show.

Kom igen, Ev.

2 ud af 6 spots


Foto: Kenneth Nguyen (klik for større skud og se flere i koncertgalleriet fra fredag)

Skrevet af Falco Lamb 07.07.2012 arkiveret under LiveSpot |