08.07.2012

Roskilde 012: Dominique Young Unique @ Cosmopol (lørdag)

dscf3448Den kun 20-årige Dominique Young Unique var den perfekte booking lørdag midnat: masser af ung energi efter Bossen i tre stive timer havde fastholdt festivalen i rockens kridttid.

Opsætningen var simpel, men fuld af sikkerhed: en trommeslager og en DJ med en computer og et sæt Technics 1210ere (som blev brugt). Resultatet var anderledes retro end de elektroniske beats man hører på Dominiques mixtapes — en tør, hårdtpumpet lyd, der ikke blot bragte mindelser om The Neptunes’ minimalisme, men trommemaskinens heyday i de tidlige firserne.

Iført hotpants og glimmer-bh rappede Dominique Young Unique sig gennem et energisk sæt bestående af den ene festbanger efter den anden. Lyden var for ulden til at den uindviede kunne fange hendes sprog, men leveringen var på plads — højt i tonen, skarpt på mikrofonen og ganske enkelt. Hun vinder nok ikke de store priser som lyriker, men ærindet er også et andet og hendes optræden her sætter en standard på festivalen som hendes ældre kollega Santigold hellere må leve op til i morgen søndag.

Det lugtede sgu af teenageånde.

4 ud af 6 spots


Foto: Klaus Køhl (klik for større skud og se mange flere i linselusen fra lørdag)

Skrevet af Mat 08.07.2012 arkiveret under LiveSpot |