07.12.2012

Orgi-E – ‘Klamfyr’ (album)

Langt om længe kom det første soloudspil fra den erfarne rap-rotte Emil Simonsen, også bedre kendt som Orgi-E. Nu optræder han under navnet Klamfyr – sit perverse, sexfikserede alter ego, vi tidligere stiftede bekendtskab med på Suspekt-nummeret af samme navn.

Albummet hedder netop ’Klamfyr’, hvilket egentlig er en meget sigende titel for, hvad man som lytter kan forvente, at lægge øre til. Allerede på åbningsnummeret ’Kommer snigende ind (Klamfyr part 2)’, rejser gåsehuden sig, når Orgi-E viser, hvor klam en fyr han egentlig er. Denne gang nøjes han ikke med at stå bag ruden og kigge lidt på dig, mens du bevæger dig nøgen. Nu er han inde i dit hus, til et lidt hurtigere beat, og beder dig om at lade være med at stritte imod, når han fodrer din mis.

Vi hører den Orgie-E, vi kender fra velmagtsdagene i Suspekt, og ikke ham vi stiftede bekendtskab med fra Selvmord. Men ikke alle pladens 12 numre handler om asiatisk fisse eller singlepikke. Og det er godt. For Orgi-E har meget mere at byde på end det.
Ikke at de frække numre er dårlige. Overhovedet. Faktisk vil jeg påstå, at ’Milf’, med en meget velsyngende Bjarke Winther på omkvæd, er så groovy, catchy og absurd, at du hverken kan undgå at trække på smilebåndene eller nynne med, når du hører det.

Man kan sige, at pladen er delt op i to dele: En del, hvor Klamfyr knepper løs, og en del, hvor Orgi-E rapper, som vi også kender ham. Som den følsomme, lige-ud-af-posen Albertslund-ghettodreng, han nu engang er.
På den sidstnævnte del finder vi blandt andet nummeret ’Hold dig stærk’, fornemt gæstet af Bai-D og Wafande, der henholdsvis leverer et glimrende vers og et smooth omkvæd. Nummeret er en fuck-finger til vores samfund og alle dets regler, vores land og den måde vi lever på. En intelligent og kritisk fuck-finger. Måske pladens bedste nummer.

Det aggressivt pacifistiske track ’Få dine pistoler frem’, gæstet af Marwan, er også en stor kritik af den danske leverpostejs-mentalitet. Her kan det mærkes, at Orgi-E har noget på hjerte, når han sviner den almene danskers holdning omkring udlændige til. Og det er her, han er bedst. Det dystre beat med Orgi-E’s lyrik og stemmeføring fremkalder ståpelsen igen. Kombineret med Marwans fremragende, godt observerede samfundsskildring, fuldendes nummeret:

“Få dine pistoler frem, forsvar dit land// Luk grænsen for den fremmede mand, så længe du kan// Få dine pistoler frem, forsvar dit land// Luk grænsen af, mens du står der med det danske flag. // Stik ham med baronetten og hiv den ud// Begrav ham hjemme i baghaven mens du ber’ til Gud//”

’Klamfyr’ er en god blanding af humor, ironi og samfundskritik. Fælles for alle numrene er, at Orgi-E leverer et knivskarpt flow, der får god hjælp af Jo:El’s utrolig velproducerede lydside.
Personligt blev jeg meget skuffet, da jeg hørte pladens første single, ’Singlepik’. Men jeg må sige, at resten af pladen virkelig er alle pengene værd. Det klæder Orgi-E at være gået solo.

5 ud af 6 spots

Skrevet af Nik Nak 07.12.2012 arkiveret under Anmeldelser |