04.07.2013

Roskilde 013: Ukendt Kunstner @ Street City (onsdag)

mg_1245Oven på en noget skuffende omgang Rap Slam Battles, skulle Ukendt Kunstner vise, at det sagtens var muligt at få gang i det noget stenede onsdagspublikum på Skatescenen. Det krævede bare solide numre og god energi.

Klokken 20.00 havde mange af festivalens gæster forvildet sig frem og stod tæt på jorden og ramper i håb om at få en god plads til dagens officielle hovednavn på scenen. Desværre startede koncerten ikke godt ud for Ukendt Kunstner og man frygtede endnu en halvlunken oplevelse i Street City. Mikrofonen var fra start af sat en smule for lavt i forhold til Jens Oles tunge beats, så da Hans Philip startede med “Hun tog toget ind til indre by…” fra ‘Kolumbine’, var det svært at høre, hvad der blev rappet, hvis ikke lige man kendte tracket. Det gjorde den store mængde af publikum heldigvis, hvilket de fik rig mulighed for at demonstrere senere. Problemerne med mikrofonen blev heldigvis fixet hurtigt, så lyden kom klart igennem ved næste nummer ’28/46’, til stor begejstring for koncertgængerne.

Hans Philip havde en ekstrem god energi på scenen og fandt undervejes i showet tid til at joke lidt. Han nævnte blandt andet, at han var helt oppe og støde over at have set en sort mand i feltet til Tour de France og fik derpå publikum til at stå og råbe “Neger, neger, neger…”. Noget sært, men nok ganske sigende for koncerten – Hans Philip var kommet for at havde det sjovt og publikum var med på det, mens Jens Ole havde påtaget sig en mere tilbagelænet rolle.
Den gode energi Hans Philip kom med fik Ukendt Kunstner tifoldig tilbage og blev båret gennem koncerten. Her fik vi serveret hits som ’Beton Junglen’ og ’København’. Desværre uden gæster, hvilket ellers ville have sparket ekstra energi ind showet, ikke at den behøvede det. Men hvad gør man så, når gæsterne ikke tropper op? Hvis man har så solid fanskare som Ukendt Kunstner, jamen så får man publikum til at agere kor og synge gæstevers og omkvæd. Det var dog ved numre som ’Fucking Nummer’ og radiohittet ’Neonlys’, at det stod klart, at Ukendt Kunstner havde publikum i deres hule hånd og ikke rigtigt synes at kunne sætte en fod forkert.

Efter godt en halv times show var koncerten forbi, men hvordan afslutter man en sådan koncert på en god måde, uden det føles tomt? Men smider A-traks remix af Yeah Yeah Yeahs‘ ’Heads Will Roll’ på og og danser rundt i bar mave. Billigt trick, men helvedes effektivt, da det fik publikum til at eksplodere i de gode gamle danse som slam dance og pogo og endte med at sætte et solidt punktum for koncerten.
Ukendt kunstner leverer på plade et rigtig godt bud på dansk sovekammer R’n’B blandet med beskidt rap. Live leverer de en kæmpe fest, hvilket ikke mindst skyldes Jens Oles fantastisk smækre beats, men også Hans Philips karisma og tekster. Nuvel, teksterne er ikke verdens dybeste og nogle rim måske lige simple nok, men det holder!

Foto: Kenneth Nguyen (klik for større skud)

Skrevet af Johnny Lund 04.07.2013 arkiveret under LiveSpot |