07.07.2013

Roskilde 013: Linkoban @ Cosmopol (fredag)

LinkoDet danske pop-grimefænomen Linkoban havde fået en æresplads i programmet på Cosmopol fredag aften. De havde taget ved lære af hendes optræden på Pavillon Junior i opvarmingsdagene sidste år og det var klogt — publikum var mødt op talstærkt og havde masser af love for kvinden i centrum.

Linkoban befandt sig bedst midt på scenen, flankeret af trommer og synths samt to mandlige dansere. Hun lagde sine vokals tight på mikrofonen. Ikke nogen overstyring, adlibbing eller andet rod — det hele var leveret med præcision og klarhed. Spillelisten rummede stort set hele hendes debutalbum ‘Ox’‘ skæringer, ‘One Trick Pony’,‘Super Into On It’, ‘Like This’, ‘Wipe Your Mouth’ og ‘Pop Gun Track’. Og lyden var i modsætning til tidligere på aftenen klar og afbalanceret.

Selvom denne anmelder finder materialet forholdsvis svagt, lyrisk såvel som produktionsmæssigt, måtte hatten løftes for den energi og autoritet Linkoban udviser på scenen. Hun kvitterede med tre ekstranumre, selvom noget af publikum efterhånden var sevet til den (forsinkede) Rihanna-koncert på Orange. De tilbageblevne kunne med rette istemme ‘fuck Rihanna’.

4 ud af 6 spots
4spots

Foto: Ingen, da Linkoban deler Rihannas fotografskyhed.

Skrevet af Mat 07.07.2013 arkiveret under LiveSpot |