20.07.2013

Klub Dovensmart – ‘Klub Dovensmart’ (ep)

klub dEt nyt århusiansk rap-band er skudt op. Den tidligere MC’s Fight Night-kombattant Ham Den Lange har sammen med rapperen Marki Snøre og produceren Daniel Bé slået sig sammen under navnet Klub Dovensmart. Det er tre glemsomme drengerøve, der har svært at blive voksne, fordi de føler, de er skabt til noget større.

Drivkræften i Klub Dovensmart er humoren og de ironiske undertoner, der er kendetegnene for næsten hele ep’en. Det er med et glimt i øjet og et tryk på overdrivelsesknappen, at de lægger ud med ‘Hvor min ting’ og ‘Lime Bagz – På den lime’. Førstnævnte er et ok nummer om, hvordan de altid mister deres ting forskellige steder; “Jeg skal bruge en GPS for at finde min GPS”. Og sidstnævnte er et party-track med ironisk distance til citrusfrugten – “Det er ikk´ et rigtigt hit, jeg betaler for mine views/ Fejrer succesen med vodka og appelsinjuice”.

Klub Dovensmart er et velvalgt navn, fordi hele atomsfæren er tilbagelænet og afslappet med en ukompliceret carpe diem-attitude. Selvom Ham Den Lange formentlig ville have valgt en anden formulering, fordi han nok føler, han er kommet længere siden sin solodebut fra 2009, så er der desværre ikke sket den store udvikling, udover et lidt sikrere flow. Efter at have turneret med Fight Night-cirkusset har han høstet en del erfaring, men det kan indimellem være svært at høre på denne ep, hvor han alt for ofte disker op med halvtriste linjer, der falder igennem; “Hvor er min fucking pung? Jeg lagde den i ovnen, da jeg ledte efter/ Den culottesteg jeg har lavet til min gæster” (‘Hvor mine ting’). Den mindre kendte Marki Snøre er derimod mere iørefaldende, og er helt på niveau med Ham Den Lange, og overskinner ham endda i et par numre med en skarpere levering.; “Vi er højere end stjernerne, smøger ærmerne op/ For vi er skabt til noget større ligesom sperm i en sok”“Selvom jeg er dorsk, doven og i dårlig form/ Så er mine balls enorm’/ Som dem der sidder på Morten Storm” (‘STNS’).

Produceren Daniel Bé gør et positivt indtryk med tung bas og melodiøse hooks, der på mange måder hjælper ep’en op ad. Det er for eksempel hans fængende beat, der giver ‘Ser på dig’ en sommerlig stemning. Det er godt hiphop-håndværk, der matcher rim-universet. Daniel Bé sørger for, at legepladsen Klub Dovensmart er velproduceret, og de to rappere står, med catchy omkvæd og små lommefilosofiske betragtninger, for lettilgængelighed. Man kan mærke, de har hygget sig på de fem glade tracks, og det kommer især til udtryk på det lille hemmelige nummer, hvor de personificerer sig som børnebogsrøverne Kasper, Jesper og Jonathan. Det afslutter projektet, og sætter en fatcap-streg under ironien.

Mest interessant er dog det eneste alvorsfulde track – ‘Marionetdukke’. Det indledes af et utroligt stemningsfyldt spoken-word vers af Morten Sørensen. Det er yderst velskrevet, og står som den nydannet klubs mantra – “Jeg er skabt til noget større”. Det bliver til ‘STNS’, hvor festen udvides ved at hive Jarl, Kejser A, Sawyer og D-ON med ind. Et udmærket pose-cut med klubbens hangarounds.

Klub Dovensmart er en glad legende ep. Hvis det var muligt, at give halve spots ville den få tre-en-halv, men da det ikke kan lade sig gøre, er den tættere på tre end fire spots. Det er på ingen måde dårligt og over middel, men på den lange bane bliver det uinteressant, for når festen er ovre, får Klub Dovensmart hurtigt tømmermænd. Der er mange gode momenter og humoristiske tanker, og Daniel Bés produktioner gør det lyttervenligt, så det kan sagtens fange et mindre kræsent øre.

3 ud af 6 spots

null

Skrevet af Jaycob 20.07.2013 arkiveret under Anmeldelser |