06.07.2015

Roskilde 015: Specktors x Nonsens @ Apollo (fredag)

Roskilde Fredag Matias_-29Der var lagt op til en fest af de seriøse fredag eftermiddag. Som om at den vanvittige energi fra Specktors’ fjollerap ikke var nok, så skulle bornholmerdrengene Nonsens levere trap lige bagefter – og først derefter skulle det nye, fælles projekt ‘Speckno’ fejres. Fejringen af ’Speckno’-projektet gik bestemt ikke stille for sig.

Fra begyndelsen stod det klart, at man nok ikke ville komme til at falde i søvn under koncerten. Specktors’ musik emmer af energi og liv, men det var først rigtigt ved slutningen med ’Stjæl dyrt, løb stærkt’ og efterfølgende ’Lågsus’, at Specktors virkelig brændte igennem i solen. Det er sket meget for Specktors siden ’Lågsus’ og koncerten på Cosmopol i 2012. Gruppen har skruet op for energien samtidig med, at udtrykket er blevet mere poleret og rent, hvilket bestemt er en god ting.

Omvendt, så mangler Specktors altså noget musikalsk variation. Til gengæld har de pondus og showmanship, og det er bestemt heller ikke at kimse af. Netop derfor var Specktors-sættet på den lille halve time ganske fornuftigt.

Til tonerne af deres perfekte remix af M.I.As ’Bad Girls’ hoppede de tre drenge fra Nonsens på scenen. Normalt vil Specktors ofte være den mest energiladte optræden på plakaten, men sådan var det ikke i dag. Nonsens leverer noget det mest velproducerede elektroniske smaddermusik i Danmark. Med vanvittige versioner af alt fra Alice Deejays dance fra 90’erne til remix af Major Lazers ’Get Free’ og Dillon Francis og DJ Snake sommerhitet fra sidste år ’Get Low’. Lige så forskellige som de remixede numre var, lige så høj var kvaliteten i det hele. Mon ikke snart at Nonsens kan begynde at lege med uden for Danmarks grænser? Ikke alle fik muligheden for at opleve Nonsens evner, da det begyndt at sive fra efter Specktors. Ærgerligt.

Efter en halv times tæsk fra Nonsens kunne koncerten sådan set godt have lukket og slukket, men der var der intet af, da det fælles projekt ’Speckno’ endnu ikke var blevet rørt. Derfor troppede begge hold på scenen for at levere ’Speckno’,’ 5 drenge i en lille bil’ og ’Torden’, hvor sidde ned/hoppe op tricket skulle prøves. Det hele lod sig gøre, men publikum var begyndt at sive langsomt fra. For mætte af Specktors, Nonsens eller Speckno.

Selve setuppet med Specktors, Nonsens og så begge kunstnere sammen fungerede ikke optimalt. Det havde klart været en fordel at komprimere det halvanden lange time festivalsæt til at rumme alle kunstnere på scenen hele tiden for at få skabt noget mere dynamik og sammenspil mellem sættets dele og numre. Det blev måske for meget for publikum med de små enkelte, afbrudte optrædender og det kan være derfor, at folk havde lugtet lunten og smuttede efter Specktors sæt. Det ville pynte på koncertoplevelsen, hvis den blev mere sammentømret fra de to musikalske boldgader. Det ville fungere bedre og egentlig også være et mere interessant musikalsk mix.

Specktors energisk hiphop kan noget, Nonsens voldsomme drops noget andet, men sammen må der kunne ske noget mere, end man fik indtrykket af til koncerten. Festen og energien var der, indholdet og de musikalske udfordringer manglede lidt.

4 ud af 6 spots


Foto: Andreas Raun Arneberg og Matias Molina (se mange flere i koncertgalleriet)

Følg RapSpot på Roskilde Festival 2015 på Instagram, på Twitter og på Facebook


Skrevet af Toobs 06.07.2015 arkiveret under LiveSpot |