06.07.2015

Roskilde 015: Ukendt Kunstner @ Apollo (lørdag)

NM8A3520Det var hedebølge, og fjerde dag med fest for nogle. Ottende dag med fest for de fleste andre. Alligevel var der sort af mennesker til Ukendt Kunstner, der af uransagelige årsager var blevet placeret på Apollo. Den absolut værste scene under en hedebølge. Dette gjorde ikke opgaven nem for Hans Philip og Jens Ole McCoy, der dog formåede at gøre underværker under de udfordrende forhold.

Hans Philip er en af de absolut sejeste liverappere herhjemme, og det blev bevist allerede ved første nummeret ’Hun Sagde’, hvor han helt uden besvær flowede sig igennem på legende og let vis. Imponerende sager.

Der var mange gode momenter ved koncerten. ’Boulevard’ resulterede i fællessang, ’Fortæl Dem’ sendte Lord Siva på banen, og ’Stein Bagger’ skabte eksalterede tilstande, hvor S!vas naturligvis gæstede pladsen. I yderste overlegen stil og klædt i hvidt, fik vi sang om de sorte penge, mens publikum skrålede med. Hans Philips ’Guld og diamanter’ fungerede perfekt, og ’København’ bragte byen til Roskilde Dyrskuepladsen for en kort stund. Det hele veludført med lydarkitekten Jens Ole McCoy i baggrunden flankeret af et tyndt besat, men velspillende band.

Det var dog svære omstændigheder, som Ukendt Kunstner måtte arbejde under. Solen, scenen og tidspunktet kunne alle have punkteret oplevelsen lidt, men Hans Philips engagement og evner, kombineret med opsætningen og gæster gjorde, at koncerten holdt et godt niveau. Dette selvom at Hans Philip måtte kæmpe lidt for publikums energi. Det blev så også sjovt ved at levere intensitet og vildskab i numre som ’28/46’, ’Betonjunglen’ og ved afstikkeren A-Traks remix af ’Heads Will Roll’, hvis eneste formål var til at gå amok. Nødvendigt? Nej. Acceptabelt? Absolut. Det gør altså ikke noget, at man som kunstner gør præcis, hvad man vil, når man optræder på Roskilde Festival.

Det absolutte klimaks kom, ikke overraskende, med ’Neonlys’, som på smukkeste vis fremføres, festes til og runder Ukendt Kunstners meget flotte besøg af, mens en ærbødig og glad Hans Philips takker for Roskilde for oplevelsen. Fornemt!

Det fineste øjeblikke kom ved ’Langt Væk’, hvor Hans Philip lod det lange introstykke spille på nydeligste vis udover de solbeskinnede fremmødte. Lidt modigt at begive sig i kast med et stille nummer som ’Langt Væk’, der bryder med sættets sammensætning. Men det gjorde ikke noget; publikum havde brug for en hydreringspause, og Hans Philip brug for at høre det flotteste Ukendt Kunstner nummer live. Det kom så, og det var en meget, meget fin seance

Hans Philip & venner kæmpede lidt med Apollo og omstændighederne, men sejrede i sidste ende. Det var altså også et utaknemmeligt tidspunkt og en utaknemmelig scene for noget af de bedste hiphop i Danmark, men Ukendt Kunstner fik bevist, hvorfor dette rent faktisk er tilfældet.

5 ud af 6 spots


Foto: Andreas Raun Arneberg (se flere i linselusen)

Følg RapSpot på Roskilde Festival 2015 på Instagram, på Twitter og på Facebook


Skrevet af Toobs 06.07.2015 arkiveret under LiveSpot |