09.07.2015

Roskilde 015: Suspekt @ Orange (lørdag)

Roskilde Lørdag Matias_-46 Hvis man lørdag eftermiddag traskede ned ad en af stierne tæt ved festivalpladsen, stødte man ind i en nøgen, ung mand. Høj, lyshåret med et flimrende blik i øjnene og sin pik i hænderne, som han pegede mod alle forbipasserende. Heriblandt en midaldrende (sikkert Paul McCartney-begejstret) kvinde, som lavede et uelegant firspring for ikke at blive ramt af den løsgående kønsdel.
Der var på dette tidspunkt forsat omkring 12 timer til Suspekts debut på Orange, som skulle lukke Roskilde Festival 2015. Alligevel var det som om stemningen allerede var stukket helt af.

Klokken 01:30, lørdag nat. Plænen foran Orange Scene er flot fyldt. Milde xylofon-toner spreder sig ud over publikum og iført en badekåbe i lys silke træder Orgi-E, også kendt som KlamFyr, ud. Det var ’Jazzmælk’.

”Til alle mine piger, der kan li’ at være beskidt’. Piller jer i fissen til i triller på jeres klit”.

Koncerten var i gang og publikum gik amok. Råbende unge mænd dansede med hænderne i vejret, piger i pitten stod allerede med bare babser – #Alleskalværenøgne lød Suspekts hashtag da også op til koncerten, som de havde promoveret med en sort kæmpedildo til offentligt skue på den mondæne Bredgade i København.

Bai-D var næsten endnu mere specielt klædt i solbriller og et mærkeligt underklæde, som han endda beholdt på.

Alle vidste denne natkoncert ville blive en fest – spørgsmålet var bare, hvor voldsom. Roskilde Festival havde i år flyttet den sidste festivaldag fra søndag til lørdag, og derfor var der langt flere til at overvære lukningen af Orange Scene end vanligt. Samtidig havde festivalen i sit program sat et højtryks-logo ud fra Suspekt-koncerten, som markerede, at showet risikerede at stikke helt af i moshpits og andet voldsomhed. Et mærke der ellers typisk blev påsat elektroniske shows med høj tonserfrekvens.

Stemningen skiftede da ‘S.U.S.P.E.K.T.’ tvang de sidste armkræfter ud af det hårdt prøvede festivalpublikum. Ondt beat, lækker lyd, overlegen levering fra begge rappere. Jo, festen var i gang, selvom det vel næppe var decideret livsfarligt at opholde sig på stedet.

En ung laber blondine ved navn Emma blev hevet op på den enorme scene til ’Bollede hende i går’, hvor Bai-D satte hende i den bar, gruppen havde fået installeret på scenen. Her fik hun lidt at drikke, mens stodder-linjerne blev hældt direkte ud over hendes noget forlegne ansigt, mens Bai-D kiggede hende dybt i øjnene.

”Jeg bollede hende i går. Jeg boller hende i dag. Jeg boller ik’ hende i morgen – for der er en ny der skal ha’”

Nogen ville helt sikkert kalde dette stunt ganske sexistisk. Ikke de tusindvis af piger, der nærmest skreg højere end fyrene. Endnu vildere blev det på festgaranten ’Få din flask på’ og ’Kælling’, hvor udsynet af letpåklædte kvinder var større end i fællesbadene. Har jeg hørt.

For absolut første gang blev det 16 år gamle nummer ’Ingen samvittighed’ også spillet fra Orange Scene. Gad vide om de unge rappere i 1999 nogensinde tænkte at deres karriere skulle nå hertil. Pludselig er de et kæmpe navn med et bredt katalog. Mørke numre som ’Amore Infelice’ og ’Hvor fuck er mit jernrør’ gav folk mulighed for at puste ud, mens ’Singlepik’ og ’Knepper dig til techno’ gav os både tuba- og technotoner at danse til.

Det mest rørende øjeblik var Orgi-E’s gennemført velskrevne vers på ’Proletar’, som blev leveret med så meget indlevelse, at man følte smerten gennem forstadens betonmure. Følelsesladet blev det også, da Jooks hjalp til på ’Danmark’, hvor Dannebrog blafrede ud over hele Orange, hvortil hele publikummet til sidst råbte højt hurra for hjemlandet. Både det korte, det lange – og så det frække.

Tina Dickow var forbi og sang sit milde omkvæd på ’Helt Alene’ og Lukas Graham hjalp til på den mere festlige del af showet.

Danmarkshistoriens måske mest beskidte raptekst ’Kinky fætter’ blev sprøjtet ud over publikum – fire gange i træk i bedste Watch The Throne-stil.

Jo, det her var en sindssyg fest, der dog måske ikke stak helt så meget af som frygtet/forventet.

5 ud ad 6 spots
5 RapSpot Spots

(Vi har ingen fotos fra koncerten, da Paul McCartneys folk beordrede fotograven foran Orange lukket ned om lørdagen, for at give plads til hans hæve-sænke-scene.
Fuck den sjoller.)


Foto: Matias Molina

Følg RapSpot på Roskilde Festival 2015 på Instagram, på Twitter og på Facebook


Skrevet af Falco Lamb 09.07.2015 arkiveret under LiveSpot |